Az M2 autóút felújítása miatt óriási dugók vannak Dunakeszi környékén, közben a MÁV kisebb kapacitású vonatokat állított forgalomba – nem meglepő tehát a felháborodás. A dunakeszi polgármester felhúzta a szemöldökét és levelet írt a MÁV és a Volánbusz vezérigazgatójának.

A Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál korábban több cikkben is beszámolt az M2-es felújításának csúszásáról és a rengeteg dugóról.

A Dunakeszi Post című helyi lap írása szerint a dunakeszi polgármester, Dióssi Csaba már korábban is érdeklődött a MÁV-nál, hogy az M2-es felújítása alatt tervezi-e a vasúttársaság sűríteni a járatokat. Mint írják: erre a levélre érdemi választ nem kapott a város vezetője.

A korábbi érdeklődés és kérések helyett ezúttal sokkal határozottabban fogalmaz újabb levelében a polgármester. “Szeretném, hogy a mostani szerelvények helyett a lehető legnagyobb kapacitású vonatokat állítsák be az érintett szakaszba” – áll a MÁV vezérigazgatójának küldött legutóbbi levelében.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt tájékoztatása szerint várhatóan szeptember második felében nyílik meg plusz egy sáv az M0 autópálya felé, amely nagyban megkönnyíti majd a közlekedést a reggeli és délutáni csúcsforgalomban. Remélhetőleg hamarosan arról is beszámolhatunk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy a Budapest-Dunakeszi-Vác vonalon közlekedő vonatokra a jelenleginél több utas fér fel.

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!