Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnep kapcsán interjút adott a Magyar Időknek. Ebben Budapest és az agglomeráció fejlesztéséről is beszélt. Azt mondta: nagy előrelépés jöhet a HÉV-közlekedésben.

Arra a kérdésre, hogy várható-e olyan megállapodás, fejlesztés ami kijelöli a főváros jövőjét, a miniszter azt válaszolta, hogy „2010 óta új korszak kezdődött a fővárosban. Az a célunk, hogy 2030-ra Budapest a régiónk legélhetőbb, leggyorsabban fejlődő, legversenyképesebb s gazdaságilag legerősebb városa legyen. Fürjes Balázs államtitkár úr a fővárossal együttműködve olyan fejlesztési koncepciót alkot, amelynek sarokpontjai kellően ambiciózusak e célok elérésére.”

Gulyás Gergely elmondta, hogy fontosnak tartja a kormány a kötöttpályás közlekedés továbbfejlesztését, a ferihegyi gyorsvasút megépítését és a gyorsforgalmi út kétszer két sávossá fejlesztését, új belvárosi zöldterület kialakítását. Mint mondta: „néhány éven belül visszanyerheti eredeti pompáját a Vár is, továbbá megépül a Múzeumi negyed és több lesz a belvárosi sétálóutca. A következő hétéves uniós finanszírozási időszakban Budapest számára megnyíló források jó felhasználásával a tömegközlekedésben, vasúti közlekedésben – ideértve a HÉV-közlekedést is – nagyon nagyot lépünk előre.” – tette hozzá a miniszter.

Legutóbb a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál is megírta, hogy újabb nyolc emeletes motorvonat vásárlását támogatja a kormány, az új vonatok 600 ülőhelyesek lesznek és a legnagyobb forgalmú elővárosi vonalakon állnak szolgálatba, a váci vonalon kezdenek.

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!