Szombat délelőtt 10 órától már partiznak a Pomáziak, a településen ugyanis szeptember 12-én ünneplik Pomáz Város napját.

A történelmére büszke észak-budai agglomerációs településnek csaknem 17 ezer lakosa van, a Pilis hegység kapujának is nevezik az innét induló turistautak miatt.


A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit havonta már csaknem 300.000 alkalommal olvassák el! 80 településen 1.2 millió ember él a főváros térségében. Nekik szólnak a cikkeink, ők olvasnak minket. Hirdetőknek készült egyedi ajánlatainkért klikk ide! 


 

A Pomáz név eredetét illetően több teória is létezik. Az egyik szerint a Pomáz elnevezés a római korba nyúlik vissza. A pomosus (almás), esetleg pomesia (alma-telep) kifejezésből eredhet, és a rómaiak idejében itt működött sok gyümölcstermelő majorságra utalhat. Egy másik verzió szláv személynevet sejt a településnév mögött.

A helyiek a történelmükben talán arra a legbüszkébbek, hogy a honfoglaló magyarok a közelben keltek át a Dunán, emlékművet is állítottak ennek emlékezetére.

Szombaton a város történelme előtt tisztelegnek, lesz ökörsütés, színpadi műsor, főzőverseny, játszóház, ugrálóvár és Ladánybane 27 valamint Sipos F. Tamás koncert. A részletes program itt érhető el!

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!