Megszűnik a Ring pihenőhely az M3 autópálya mellett, területe csomóponti ágként üzemel az új csomópont megépüléséig.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

Budapest irányába vezető oldalon a 19. km szelvénynél új útirányjelző szerkezetek és a hozzájuk tartozó szalagkorlátok építését kezdi meg a kivitelező 2019. március 20-án – írja friss közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A munkálatok idejére lezárják a leállósávot a 19 km szelvénynél mintegy 500 méter hosszú szakaszon, ezért a Ring pihenőhelyig 100 km/óra sebességkorlátozás lesz érvényben.

A 20. km szelvény közelében sor kerül a meglévő zajvédőfalak bontására is, így a biztonságos munkavégzés érdekében a leállósáv mellet 300 méter hosszan a külső sáv egy részének elkerítésére is szükség van. Ezen a szakaszon sávelhúzással 2 sávon haladhat forgalom 60km/h sebességkorlátozás mellett.

Mindezekkel egy időben a parkolóhelyek zárásával megkezdődik a Ring pihenőhely megszüntetése is.

Vásárosnamény irányába haladó oldalon megmarad a ki- és felhajtási lehetőség a pihenőhely irányából, ugyanakkor a szolgáltatási funkciók (WC, padok) már nem lesznek elérhetőek a közlekedők számára.

Budapest irányába haladó oldalon megszűnik a pihenőhelyre történő kihajtás lehetősége, a felhajtás viszont továbbra is biztosított a forgalom számára. Ezen az oldalon is megkezdődik az épületek elbontása, így a pihenő szolgáltatásait már itt sem nem tudják igénybe venni a közlekedők.

A Ring Pihenőhely helyett a Szilas, illetve a Jakabpusztai pihenőt használhatják az autósok, melyek megközelítőleg 6 km távolságra találhatóak a megszűnő Ring pihenőhelytől.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A beruházás kivitelezését a HE-DO Kft. – Penta Kft. – KM Építő Kft. konzorcium végzi.

Vakmerő mutatványt csinált két autós az M3-as bevezetőn – Videó!

MTI, Kiemelt kép: M3-as autópálya – Fotó: BPK


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!