A sebességkorlátozást felismerő rendszert párosítanák a tempomattal, és ezzel végleg megszűnne a gyorshajtás a kontinensen. Heteken belül az Európai Parlament elé kerülhet a javaslat, amelynek révén radikálisan csökkenhetne a balesetek száma.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

Az EU legújabb, baleset-megelőzési csomagjában számos elem található, de mind közül a legnagyobb vihart valószínűleg az váltja majd ki, hakötelezővé teszik az úgynevezett intelligens sebességkorlátozó rendszer (ISA) használatát– írja az Origo a Magyar Nemzetre hivatkozva.

Az idióta a Minivel úgy döntött, megleckéztet egy autóst az M0-áson (Videó)

Két közismert és széles körben alkalmazott extra, a tempomat és a táblafelismerő rendszer összekapcsolása lenne az új csodafegyver, amivela mindenkori sebességhatáron belül tartanák az autókat.De nem véletlenül hívják intelligensnek: nem mechanikusan követi a táblák parancsait, mert abból akár baleset is lehetne.

Az EU javaslata szerint ez a korlátozás ugyanvészhelyzetben felülírható lenne a gázpedál erőteljesebb lenyomásával,de ilyenkor pár másodperc után a rendszer fény- és hangjelzéssel figyelmeztet.

Összetörött az autóm a ház elé tett kőtömböktől, ki a felelős?

Az unió az ittas vezetőkre is gondol:az alkoholszondás indításgátló-előkészítés és a fáradtságfigyelő is a kötelező felszerelés része lenne. Emellett tolatókamera, automata vészfék, sávtartó rendszer és baleseti adatgyűjtő beszerelése szintén kötelező lesz az új gépkocsikban – feltéve, ha a tagországok is jóváhagyják a közösségi döntést, és nem puhítják fel.

Itt a friss lista, ezekből az autókból vették idén a legtöbbet

Kiemelt kép: M1-M7 bevezető – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!