Mit mutatna meg Érden egy turistának, építene-e 250 km új utcát, járdát, vízelvezetést és támogassa-e az állam az önkormányzatot. Ezt és még sok mást kérdez a város lakóitól T. Mészáros András egy online kérdőíven főleg a helyiektől, de a kérdésekre bárki válaszolhat.

A polgármester azt írja Facebook oldalán, hogy „Konzultációra hívom az érdieket annak érdekében, hogy közösen alkothassuk meg a város következő fejlesztési programját. A Modern Városok program végrehajtása nagy erővel zajlik, de készülnünk kell a 2019 utáni időszakra is, hogy a program kidolgozását követően legyen idő a tervezésre, a források megszerzésére és a kivitelezésre is. Mindössze néhány percet vesz igénybe ez a kérdőív. Minden vélemény fontos!” – írja az érdi városvezető.

Kitöltöttük a kérdőívet

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál szerkesztőségében is kitöltöttük a kérdőívet. Valóban nem hosszú. 2 perc alatt végeztünk is vele. Az első kérdések közt ez olvasható:

Ha valaki – aki még soha nem járt itt – látogatóba érkezik Érdre, az alábbiak közül mi az, amit szívesen megmutatna neki? Több helyi nevezetességet is felsorolnak a Földrajzi Múzeumot, Érd Arénát (sportcsarnok és uszodát), Érdi Városligetet (a Papi Földeknél), Belvárost és Főteret, Ófalut/Óvárost, a Fundoklia völgyet, az érdi Duna partot, Kutyavár Érdligeten, Ófalusi Pincesort, Érdi Galériát vagy az érdi templomokat.

250 km új utca? Igen, akarjuk!

A bemelegítő kérdések után fejlesztési témák kerülnek elő. Nehéz nem mindegyikre maximális igennel válaszolni, hiszen bizonyára szükség van a lakóút-építési program folytatására: 250 km új utca építésére, 50 km út felújítására, járdaépítési programra: 50 km járda építésére, vízelvezetési rendszer további fejlesztésére, kerékpárút-hálózat fejlesztésére vagy a helyi és helyközi közösségi közlekedés fejlesztésére, de a szomszédos településekkel új közlekedési útvonalak kiépítése (Tárnok-Szőlőhegyi út, Sóskút-Sóskúti út, Százhalombatta, Törökbálint) is fontos lehet.

Gazdaságfejlesztés témakörében azt kérdezik, hogy egyetért-e Ön azzal, hogy a város jövedelmének növelése érdekében Érden, olyan állami tulajdonban levő külterületen (amit jelenleg külföldi multi cégeknek adnak bérbe), inkább munkahely-teremtés céljából gazdaságfejlesztési övezet jöjjön létre? Nem nehéz erre sem igennel felelni, aztán arról érdeklődnek, hogy a nemzeti vagyon hasznosítása terén mire lenne szüksége Érdnek.

Mivel a kérdőív bárki számára elérhető, így nem biztos, hogy csak az érdiek véleményét tükrözi a végeredmény, az viszont előremutató, hogy a Modern Városok Program egyik vezető településén, Érden ilyen innovatív módon kérdezik meg az ott élőket.

Kiemelt kép: T.Mészáros András egy rendezvényen Forrás: Facebook/T.Mészáros András


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!