Az önkormányzati fenntartású intézetekben a Kelet-Pest környéki városban bevezetik az úgynevezett „Vecsés-pótlékot” ez 15-35 ezer forintos havi plusz jövedelmet jelent az érintetteknek.

Szlahó Csaba Vecsés polgármestere azt mondta az új támogatásról, hogy a kormányzat sok ágazatban rendezte a béreket, azonban elmaradt néhány olyan stratégiai fontosságú munkahely, amit Vecsésen szeretnének egy kicsit szimbolikusan támogatni.

Kihagyhatatlan: A vecsési savanyú káposzta sztori, avagy ezért tömjük magunkba ezt a finomságot

“Ilyen a szociális szféra, az egészségügy a nevelési-oktatási intézmények technikai dolgozói, valamint a művelődési intézmények dolgozói. Van ahol a vezetőknek és az alkalmazottaknak is elmaradt a bérrendezése. Néhány igazgató gyakorlatilag minimálbéren dolgoznak. Úgy gondoljuk, ez nem jó – mondta a polgármester a környéken működő Williams TV riporterének.

Azt is elmondta a polgármester, hogy alapvetően nem az önkormányzat feladata a bérrendezés, és a bérfeszültségek megoldása, de a város költségvetésének figyelembevételével szeretnének segíteni.

Vecsés mellett: 10 milliárdos fejlesztés startolt el a ferihegyi repülőtéren

A „Vecsési-pótlék” bevezetése évente 54 millió forinttal terheli az önkormányzat kasszáját. Ebből nagyrészt az alkalmazottakhoz kerül pénz és mindössze 3 millió forint kerül csak a vezetőkhöz. A vezetők havi plusz 35 ezret, az alkalmazottak pedig havi plusz 15 ezer forint „Vecsés-pótlékra” stámíthatnak – mondta Szlahó Csaba.

Nocsak!: Káposztát szeletelt a köztársasági elnök az agglomerációban

Az összeg most csak egy évre szól, de bízik abban a polgármester, hogy minden évben elő tudják majd teremteni ezt az összeget.

Kiemelt kép: Vecsés – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu, cikkép: Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere – Fotó: Williams TV