Nagy Ákos az Országos Alapellátási Szövetség alelnöke azt javasolja a kormányzatnak, hogy vonja meg a családtámogatás egy részét, ha a szülő nem viszi el a gyerekét az iskola fogorvosa által javasolt kezelésre.

A szövetség elnöke azt is indítványozza, hogy a fogászati ellátásból hiányzó összeg pótlására a kormány vezessen be a felnőttek esetében átlagosan 3-4 ezer forintos önrészt a most még térítésmentes kezelésekért. A pénzt a páciens visszakapná év végén, ha két szűrővizsgálat között elvégezteti a szükséges fogmegtartó beavatkozásokat – írja a Népszava keddi lapszámában megjelent cikkre hivatkozva a 24.hu.

Nagy Ákos szerint ha a szülő nem törődik gyermeke egészségével, az kimeríti a veszélyeztetés fogalmát.

Bár az elhanyagolt fogak nem okoznak azonnal életveszélyes helyzetet, hosszútávon visszafordíthatatlan egészségkárosodáshoz vezethetnek. A fogorvos úgy látja, hogy ha az iskolát nem látogató gyerek családjától meg lehet vonni a családtámogatást, akkor ugyanezt azoknál is meg lehet tenni, akik nem vigyáznak gyermekeik egészségére.

A cikk szerint a drasztikus javaslatokkal azért állhattak elő most az alapellátás érdekvédői, mert nem bíznak abban, hogy megkapják a praxisaik rentábilis működéséhez szükséges évi 30 milliárdos többletet.

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!