Olyan iskolát szeretnénk, ahova a gyermekek örömmel járnak, ahol jól érzik magukat – jelentette ki Bódis József oktatási államtitkár.

Az első iskolák létrehozásakor az írástudó emberek kinevelése volt a cél. A mai világban is írástudónak kell lenni, a digitális korban ez komplexebb feladat, közben azonban nem szabad elfeledni az emberi értékeket – mondta az államtitkár.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, a közösségteremtés első igazi állomása mindig az iskola.

Lázár János országgyűlési képviselő azt mondta: fontos, hogy minden gyermek, szülessék akárhova, esélyt kapjon arra, hogy szorgalmának, tehetségének, felkészültségének megfelelően boldoguljon. Ezt az esélyt első lépésként az iskola tudja biztosítani – jelentette ki.

A politikus hangsúlyozta, azoknak, akik közéleti szerepet vállalnak feladatuk, hogy képesek legyenek ezt a lehetőséget – a szülők anyagi helyzetétől függetlenül – minden gyermek számára megadni.

MTI, Kiemelt kép: ittlakunk.hu


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!