Ezen a hétvégén sokak számára szinte minden a vásárlásról szól majd az agglomerációban. Az outletek és plázák üzleteit várhatóan, tömegek rohanják meg, hiszen 20-70 százalékos kedvezményeket adnak majdnem mindenhol. Most csinálják a helyet a kereskedők a téli termékeknek, szeretnék kiüríteni a boltokat. Aki ügyes, mesés árakon nagyon jó dolgokat vásárolhat.

Sok kereskedő ezen a hétvégén próbál helyet csinálni az új téli termékeinek, és megszabadulni a nyári, kora őszi feleslegétől. Nem ritka, hogy kifoghatunk ezekben a napokban pár bentragadt kitűnő nyári holmit az eredeti ár töredékéért, akár 60-70 százalékos kedvezménnyel – írja a Pénzcentrum.

A vásárlás hétvégéje

Ezt az őszi átállást lovagolja meg az egyre divatosabb Galmour-napok, melyet erre a hétvégére időzítettek. Összesen 320 márka 4000-nél is több üzletében 20-70 százalékos kedvezménnyel vásárolhatunk a kuponfüzettel, kávézók és éttermek is csatlakoztak az akcióhoz, ahol akár féláron is fogyaszthatunk.

A legtöbb üzlet 20 százalékos kedvezményt ajánl fel a vásárlás végösszegéből, de nem csak ruhát, cipőt és kozmetikumért érdemes plázázni ezen a hétvégén, hiszen rengeteg egyéb ajánlat várja a vásárlókat.

A lap összeszedte, hogy mit hol lehet a legjobb áron elcsípni. Mosogatógéptablettát és öblítőt akár féláron is vásárolhatunk az Emag oldalán keresztül a kuponnal, a Müllerben pedig 40 százalékkal olcsóbban. De az ősz-téli szezonra szükséges gyógyszereket, vitaminokat is beszerezhetjük 25 százalékos kedvezménnyel. Egyes Philips és Braun termékekre szintén 25 százalékos kedvezményt kaphatunk a Media Maktban, de a legjobban azok járhatnak, akiknek új szemüvegre van szükségük, hiszen 30 százalékkal olcsóbban, vagy akár féláron is beszerezhetik most a szemüvegkereteket. Az Auchanban 20 százalékkal olcsóbban vehetünk hűtőt, mosógépet és gáztűzhelyt is, Nissan Juke SUV-ot pedig 700 ezer forintos kedvezménnyel kapjuk meg ezen a hétvégén egy kuponért cserébe – írja a pénzügyi portál.

Hirdetés

gumicsizma akcio

Óvatosan a kuponokkal

A Budapesti Békéltető Testülethez beérkező panaszokból az látszik, hogy fogyasztóvédelmi probléma esetén sokszor nem biztosítják a garanciát az akciósan megvásárolt termékekre, vagy épp a fogyasztó nem tudja gyakorolni a szavatossági jogait – hívja fel a figyelmet egy közlemény.

Azt sem árt tudni, hogy a webáruházakban történő levásárlást biztosító kuponok esetén – bizonyos kivételekkel – a fogyasztók ugyanúgy élhetnek a tizennégy napos indokolás nélküli elállás joggal, a leárazott árucikkeknél is! A Glamour-napok akciós kuponjaival üzletben, de bizonyos esetekben webáruházon keresztül is vásárolhatnak a fogyasztók. Fontos, hogy alaposan olvassák el a kuponon lévő felhívásokat és tájékoztatásokat a vásárlás előtt!

Ha akciósan, üzletben vásárol a fogyasztó ruházati terméket, cipőt, táskát, parfümöt vagy egészségügyi terméket, akkor a hatályos jogi szabályozás alapján nem gondolhatja meg magát három napon belül abban az esetben, amennyiben mégsem tetszik a termék, és nem viheti vissza azt az üzletbe!

Hirdetés

Szigorítottak az áruhitelen

Október 1-jétől érvénybe léptek a módosuló adósságfék szabályok: az 5 évnél rövidebb kamatperiódusú vagy változó hitelkamatú jelzáloghitelek felvétele esetén a hitelfelvevő havi törlesztőrészleteinek összege nem haladhatja meg a rendszeres havi nettó jövedelme 25, illetve magasabb jövedelem esetén 30 százalékát.

Shopping az agglomerációban

A fővárosban és az agglomerációban 13 Auchan áruház, 20 kisebb-nagyobb és még nagyobb pláza, rengeteg Tesco, az autópályák kivezetőjénél pedig outletek várják a hamarosan induló karácsonyi roham előtt, ezen a hétvégén a készlet kiárusításban jó üzletet látó vásárlókat. A hagyományos üzletek mellett az online boltokat is érdemes megnézni, mert ott is mesés kedvezményeket kínálnak.

Hirdetés

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!