Rengeteg forgalomkorlátozás lesz március 15-én, pénteken Budapesten. Autóval egyáltalán nem érdemes bemenni a belvárosba.

Pénteken délelőtt 10 órától este 22 óráig lezárják a Kossuth Lajos utca – Szabad sajtó útja –Erzsébet híd útvonalat,

11 órától 12:30-ig Budán a Vám utca az Iskola utca és a Fő utca közötti részt, 14 óra 30 perctől este fél 7-ig Pesten az Apáczai Csere János utcát, a Március 15. teret, a Petőfi teret.

Délután 3-tól este 8-ig pedig  a Semmelweis utca a Vitkovics Mihály utca és a Kossuth Lajos utca közötti részt.

Szakaszosan és időszakosan lezárják pénteken 13 óra 30 perctől 14 óra 30 percig a belvárosban  a Henszlmann Imre utca – Magyar utca – Kossuth Lajos utca – Szabad sajtó útja útvonalat.

Aztán délután fél 5-től mindössze fél órára a Szent Gellért tér – Szabadság híd – Vámház körút (menetiránnyal szemközti oldalon) – Kecskeméti utca – Egyetem tér útvonalat – írja az Index.

Akit nem a politika érdekel, az is megtalálhatja a számítását. Péntek délelőtt fél tízkor indul a Kossuth térről a huszármenet a Múzeum körútig az Alkotmány utcán, a Bajcsyn és az Erzsébet tér, Károly körút útvonalon.

A Múzeumkertben 13 órától 18 óráig lesznek kísérő események, családi programok: tánctanítás, lósimogatás, térzene, vásár, kézműves foglalkozások kicsiknek, nagyoknak.

A Budai Várba is érdemes lehet ellátogatni, ott délelőttől este 6-ig lesznek programok: népzene, néptánc, vásár, térzene, sőt egy „kutyavásár” is –írja a lap.

Kiemelt kép: illusztráció