Ahogy arról itt a Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon már beszámoltunk kettéhasított egy családi házat egy rosszul kivágott fa Üllőn. Az ott lakó férfi élete azon múlt, hogy tíz perccel korábban horgászni ment, csak a kutya maradt az épületben.

A fényképen is jól látszik, hogy a hibásan kivágott fa szinte mérnöki pontossággal vágta ketté az épületet. A fa pénteken dőlt ki, a ház azóta lakhatatlan.

Az alábbi képen látható ház tulajdonosa, Rózsáné Koi Regina azt mondta a TV2 Tényeknek, hogy szerencsére senki sem sérült meg, az épületben élő fiatalember kutyája maradt a házban. Az állatot a konyha sarkából szedték ki a katasztrófavédelem munkatársai. Nem sérült meg, csak nagyon megijedt.

A tulajdonos egy vállalkozót bízott meg néhány fa kivágásával, de végül több tucatot vágtak ki, amelyeket egy traktorral próbáltak a helyes irányba dönteni. Ebben az esetben nem sikerült és a fa éppen a házra zuhant. Az asszony szerint a favágók biztosan nem szakszerűen jártak el.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a fák kivágásával megbízott vállalkozó egy alvállalkozót bízott meg a fák kivágásával. Elérték a fővállalkozót, aki állítja írásos szerződése van az alvállalkozóval. Az alvállalkozó viszont azt mondja nincs ilyen. A perpatvar tehát megkezdődött, valakinek fizetnie kell.

Az biztos, hogy a kár bőven meghaladhatja a 10 millió forintot. Kérdés, hogy az egyelőre fóliával letakart, lakhatatlanná vált épület helyreállítását ki és mikor fogja kifizetni a tulajdonosnak.

Kiemelt kép: katasztrófavédelem