Ártalmatlannak tűnő rovar, de nagyon büdös. Ha nem vigyázunk vele csíphet és allergiás reakciót okozhat. Orvos lehet a vége, pont úgy, mint legutóbb történt a dél -budai agglomerációban, Biatorbágyon.

Egy biatorbágyi édesanya pénteken délelőtt azt írta a Facebookon, hogy mindenki vigyázzon a poloskákkal. „Eddig nem vettem komolyan őket, de legutóbb a kisfiam párnáján volt egy és amikor megfordította a fejét büdös nedvet spriccelt a szemébe. Reggel úgy kelt fel, hogy nem látott semmit, vörös volt és bedagadt. Orvoshoz vittük, ahol kimosták, most csepegtetjük, jobban van.”

Havonta 300 ezer alkalommal olvassák el a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit. Építsd a vállalkozásod az olvasóink erejével! Klikk ide!

A tél közeledtével gyakori, hogy mezei poloska jelenik meg a lakásban. Persze az sem ritka, hogy nyáron, olykor-olykor a függönyön látunk sütkérezni egyet – írja az abatox.hu.

A mezei poloska tipikusan csak véletlenül kerül be a lakásba. Eltévedve beszáll az ablakon, esetleg egy séta alatt a táskánkra száll egy, amit végül beviszünk a lakásba.

Emberre veszélytelen rovar. Még csak nem is ragadozó rovar. Főként növények nedveit fogyasztja. Mivel szúró, szívó szájszervvel rendelkezik előfordulhat, hogy az embert megcsípi. Ez azonban ritka, és csak akkor fordulhat elő, ha közeledésünket támadásnak veszi. De még ekkor sem nevezhetjük őket agresszív, támadó rovarnak. Ennél sokkal békésebb.

Hirdetés

gumicsizma akcio

Akkor csíp, ha megtámadják

A biatorbágyi esetben elképzelhető, hogy éjszaka a kisfiú ahogy fordult az ágyban ráhajtotta a fejét a bogárra, ami ezt támadásnak vette és megcsípte, a fiúnál pedig allergiás reakció indult be – mondta portálunknak egy rovarirtással foglalkozó szakember.

Az egyetlen kellemetlen dolog a mezei poloskában, hogy veszély esetén védekezésképp bűzt áraszt magából, és minél többen vannak, annál inkább érezhetővé válik a bűz már a lakásban is. A bűzmirigye miatt, és főként, hogy egy behurcolt fajról van szó, nincs igazán Magyarországon természetes ellensége, és még a rovarevő madarak sem fogyasztják.

A mezei poloska a lakásban általában semmilyen veszélyt nem jelent. Mivel a lakás egyáltalán nem a megfelelő közeg a számára, elszaporodni nem fog, maximum megpróbál áttelelni.

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!