A rendőrség ébresztette fel a vitorlásában alvó Kóbor Jánost. A Törökbálinton élő zenész évek óta a vitorlázik a Balatonon, de még ilyen eset sohasem történt vele. Örül, hogy elkerülte az ütközést.

Gyakran előfordul, hogy egye­­dül vagyok a hajón, ekkor is így volt, amikor ez történt. A feleségem és a kislányom, Lé­nács­ka épp a tengerparton nyaraltak. A Forma–1-et néztem a tévében, és gondolom, elaludhattam, nem horgonyoztam le – mesélte a zenész a Borsnak.

Amikor felébredtem, a rendőrök már ott voltak. Odajöttek, és azt mondták, arra figyeltek föl, hogy a hajó furcsán mozog, irányítatlanul sodródik. A vízi élet „veszélyes üzemnek” számít, gondolom, ezért szigorúbb ott az ellenőrzés, mint az utakon. Ezzel na­gyon is egyetértek – mondta Kóbor, aki évtizedek óta vitorlázik, óriási gyakorlata van, előbb volt hajója, csak ké­sőbb lett nyaralója. Gyermekkorában édesapja és nagyapja tanította meg vitorlázni.

A balatoni vízirendőröktől a lap megtudta, hogy viszonylag ritka eset, amikor valaki egyedül van és elalszik. A sodródó hajókat kilométerekről kiszúrják a rendőrök, hiszen a jármű mozgásán látszik, hogy készakarva jutott oda, vagy bajban van.


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!