A Magyar Honvédség Altiszti Akadémia hivatalos tájékoztatása szerint a november sem telik el robbantási gyakorlatok nélkül, Csobánka környékének lakosai több alkalommal is komoly hanghatásokra készülhetnek.

Novemberben  5, 7, 12, 13, 14, 15 és 21-én lesznek robbantások a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia gyakorlóterén. Ezeken a napokon 8 órától 16 óráig a kutyákra is érdemes a szokásosnál jobban odafigyelni.

A Magyar Honvédség sajtóirodája arról tájékoztatta a Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált, hogy reggel nyolc és délután négy óra között várható hanghatással járó robbantás. Ez nem azt jelenti, hogy folyamatosan robbantanak az érintett napokon, mindössze jelzik, hogy ebben az idősávban lehetnek robbantások.

A sajtóiroda munkatársa lapunknak elmondta, hogy a robbantások során a robbanószerkezetek összeszerelését, élesítését gyakorolják. Hozzátette: a csobánkai horgásztó gyakorlótér felöli oldalán repeszhatás és földrögök szóródása várható. Ezt az érintett önkormányzattal is közölték.

A robbantások hangját a széljárás függvényében távolabb is lehet majd hallani. A honvédség sajtósától megtudtuk, hogy nem kell óriási robbanásokra számítani, így várhatóan a környező települések, Csobánka, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár, Pomáz, Budakalász, Üröm érzékenyebb kutyáit sem kell a gyakorlatok idején elzárni.