Nem találom a megfelelő szavakat arra, hogy megköszönjem ezt a mai napot – írja az akció egyik résztvevője, Irsik Zsófi a Facebook oldalán. 450 ezer forint jött össze, ebből egy teljesen új, nagy, akadálymentesített fürdőszobát építtetünk Jázminkának. A Jó Istenke áldjon meg Mindannyiótokat a jóságotokért. Számtalan köszönet és hála tiszta szívemből – teszi hozzá Zsófi a posztjában.

Ahogy azt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál pénteken megírta, jótékonysági hajvágást rendeztek vasárnap Gödöllőn. A 7 éves izomsorvadásos kislánynak, Szita Jázminnak és családjának gyűjöttek a mesterfodrászok.

“Köszönöm Hajas Lászlónak a kezdeményezést és a nagyvonalú adományt, köszönöm a Hajas Szalon 5 fodrászának azt az rengeteg, önzetlen és profi munkát amit beletettek a mai napba, igazi nagyüzem volt. Köszönöm minden egyes vendégnek a részvételt, a türelmet és az adományokat nélkületek ez nem jöhetett volna létre!” – írja Irsik Zsófi a rendezvény egyik résztvevője a facebookján.

Jázmin első osztályos kislány, kerekesszékben éli mindennapjait. A szegény sorsú család szeretné akadálymenetesíteni a házat és megjavítani a tetőt. Szegény embert az ág is húzza – tartja a mondás. Jázminéknál sincs ez másként. A családot több tragédia is érte. Légzés és keringési rendellenességben pár napja, horgászás közben hirtelen meghalt a család kenyérkeresője, az apa – mesélte a kislány édesanyja.

Hajas Lászlónak egy kollégája javasolta ezt a szokatlan jótékonysági akciót. A mesterfodrász nem hezitált, azonnal igent mondott, így valósult meg több kollégájának a segítségével az akció.

A betegség

Jázmin édesanyja a Tégyjót.hu portálnak beszélt a kislányról és a szörnyű betegségről. Születésekor még nem tudtuk, hogy Jázminka súlyos beteg. 6-7 hónapos kora körül már gondoltuk, hogy valami nincs rendben. Másfél éves volt mikor a diagnózist megerősítették, hogy Jázminkának SMA2 betegsége van. Mikor közölték velünk, nem is tudom mit éreztem. Azt hittem, hogy nem bírom tovább. Átsöpört rajtam a fájdalom, hiszen az első kislányom meghalt, azelőtt pedig Édesanyám és a testvérem. Ijesztő volt a betegsége, azt hittem, hogy elhagy az erőm. Csak hullt, hullt a könnyem, Ő meg csak nézett rám hogy most mi van, azzal az édes, drága ragyogó kék szemével.

Röviden a betegségéről: A spinális izomatrófia, vagy gerinc eredetű izomsorvadás (angolul Spinal Muscular Atrophy, rövidítve SMA) egy ritka öröklődő betegség, amit az SMN gén hibája okoz, és a gerincvelő mozgató idegsejtjeinek a fokozatos elvesztését eredményezi. Az idegsejtek pusztulása fokozatos izomgyengeséget, sorvadást okoz a kapcsolódó izmokban. A leggyakrabban és legelőször érintettek a nyak és a törzs tartását végző izmok, majd a láb és karok azon izmai, amelyek a mozgásért felelnek, végül a bordákhoz kötődő, légzést támogató izmok. A betegség következménye a fokozatosan súlyosbodó izomsorvadás, majd az izomzat teljes bénulása.

Kiemelt kép: Facebook/Irsik Zsófi


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!