Félbe van vágva vasútvonalakkal a város, de most 1,3 milliárdért két új híd készült. Megépültek Érden a TEN-T (transzeurópai közlekedési hálózat) részeként is szereplő vasútvonalak felett a Szent István utcai felüljárók – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Az átadóünnepségen Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a Modern Városok Programnak – ami csaknem 100 milliárd forintot jelent Érd városának – fontos eleme az infrastruktúra megújítása. A lakosság gyarapodása és a forgalom növekedése pedig indokolttá tette a hidak megépítését – idézték a képviselőt.

Mészáros András, Érd fideszes polgármestere elmondta: több mint 70 ezer ember él Érden, a vasút pedig kettévágja a várost. A most épült hidak segítenek a tehermentesítésben, a forgalom megoszlik, könnyebb lesz a közlekedés.

Somodi László, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója hozzátette: a beruházás két új híd megépítését, összesen 774 méter hosszú új útszakaszt jelent.


Nem tudod, hogy neked ki az országgyűlési képviselőd? Kattints ide és elmondjuk!


A NIF közleménye szerint a fejlesztés keretében a 30-as és 40-es vasútvonalak felett két 60 méter támaszközű felüljáró épült. A Kossuth Lajos utca – Rákóczi utca között és a Hivatalnok utca – Velencei út között a meglévő utakat 6 méteres burkolat szélességgel, összesen 451 méteren újították fel. Az új útszakaszokon kiépítették a közvilágítást és a csapadékvíz elvezető rendszert is, illetve új járdák épültek, és a meglévőket is felújították. A beruházásnak köszönhetően nő a közúti forgalom áteresztőképessége, csökken a környezetvédelmi terhelés a környéken.

A fejlesztés a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, nettó 1,33 milliárd forint értékben, uniós és hazai forrás bevonásával valósult meg.

Kiemelt kép: NIF


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!