Megszomjazhattak az őzek, inni akartak a tározó vizéből, de márt nem tudtak onnét kimászni. Egy környéken élő szólt a hatóságoknak.

Augusztus 10-én délután érkezett egy jelzés a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítására, miszerint Csomádon, a Verebeshegy utca végén egy csurgalék víztározóból kialakított mesterséges tóba három őz beleesett – tájékoztatta a Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált a Pest Megyei Katasztrófavédelem megyei szóvivője, Csámpai Attila.

A katasztrófavédelem munkatársai legutóbb gólyákat mentettek meg itt az agglomerációban. Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatod el!

A megrémült állatok az iszapos, csúszós szélű árokból nem tudtak kimászni, ezért a kimentésükhöz kértek segítséget a katasztrófavédelemtől. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott dolgozók a vízből egy őzet már sikeresen kimentettek.

Végül a gödöllői hivatásos tűzoltók mentőkötelek, létra és csónak segítségével a másik két őzet  a tóból sérülések nélkül kimentették, majd szabadon engedték.

Kiemelt kép: PMKI Gödöllő HTP


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!