Március 18-tól 24-ig tart, minden eddiginél hosszabb az idei TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! hulladékgyűjtési akció.

A hirdetési lapok a kukába kerülnek, de az internetes hirdetés nem. Ki dobná el a telefonját? Érj el azonnal és olcsón 20 ezer embert. Reklámozd a szolgáltatásod a Facebook oldalunkon. Részletek itt!

A 2011 óta hagyományosan megszervezett környezetvédelmi program mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává vált.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium korábbi tájékoztatása szerint az akcióra előzetesen csaknem 240 ezer önkéntes regisztrált.

Kapcsolódó cikk: Utcasarkon dobta ki a szemetes zsákokat az autóból, felvette a térfigyelő, mégis neki állt feljebb!

A hulladékgyűjtés kellékeit, a zsákokat és a kesztyűket a minisztérium biztosítja, az akció szervezőjeként pedig az összeszedett szemét elszállításáról is gondoskodik a több mint 3 ezer bejelentett helyszínről.

Felhívták a figyelmet arra, hogy csak olyan hulladék gyűjtésére biztatják az önkénteseket, amely nem veszélyezteti a testi épséget és az egészséget. A TeSzedd! mozgalom keretében nem szabad összeszedni veszélyes hulladékot, építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autóakkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy nagyméretű autóalkatrészeket, és nem gyűjthető a zöld hulladék sem.

Ezeken kívül össze lehet szedni bármit, ami kesztyűs kézzel, biztonságosan zsákban összegyűjthető és a súlyától nem szakad szét a műanyag zsák – tartalmazza a közlemény.

További információk a hulladékgyűjtésről a http://szelektalok.hu/teszedd/ oldalon olvashatók.

Szép autó, jól szituált nő, a zöldhulladékot mégis az erdő szélén rakja le – itt a bírság összege!

MTI, Kiemelt kép: MTI


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!