A megtalált arany pénzérméket és különleges fegyvereket szerdán mutatják meg a nagyközönségnek.

Fontos! A szenzációs leletekről készült frissebb cikkünket és a helyszínen készült videót ide kattintva éred el!

Ahogy itt a Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is megírtuk rengeteg meglepő dolog kerül elő a Dunából, amelynek azóta nem volt ilyen alacsony a vízállása, hogy mérik.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál elődje, a Budapest Környéke című újság 100 évvel ezelőtt már ismert kiadvány volt az agglomerációban. A cikkeinket havonta 300 ezer alkalommal olvassák el itt az interneten. Köszönjük, hogy te is itt vagy!

Az alacsony vízállás a felszínre hozta az egykori Óbudai Gázgyárnál a folyóba szivárgó mérgek kis csatornáit, Budafoknál pedig először egy komplett autó került elő a folyóból, majd két féltonnás amerikai légibomba, Dunakeszinél pedig egy olyan autóroncs, amelyben csontvázat is találtak.

A szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum meghívója szerint most Érdnél az alacsony vízállás miatt “szenzációs kincsekre” is leltek a régészek: mint írják, színarany pénzérmék és különleges fegyverek kerültek elő a megapadt Dunából, amelyeket szerdán délután mutatnak majd be a múzeum munkatársai. A leletet itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is megmutatjuk majd.

Kiemelt kép: illusztráció