A kormány eleget tett a két évvel ezelőtti vállalásának, miszerint – ahol erre igény van – teljes szélessávú internet lefedettséget biztosít 2018 végére – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a T-System Symposium konferencián mondott előadásában kedden Budapesten.

Hozzátette: indul a szupergyors internet program 2, amelynek célja az eddigiekhez képest is gyorsabb, több mint háromszoros sávszélesség kiépítése.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál kiemelkedő látogatottsága felpörgeti az üzletet. A filmből ismert Üvegtigris büfének már segítettünk, a te vállalkozásodat is fellendítjük, hiszen minket olvasnak a vásárlóid! Klikk ide a részletekért!

Palkovics László kijelentette: a digitalizáció újabb szintet lép Magyarországon. A kormány a szupergyors internet programban vállalta, hogy 2018 végéig minden háztartásba eljuttatja a nagysebességű szélessávú internetet. Ez megvalósult, mára 880 ezer háztartásba eljutott. A vezetékes szélessávú lefedettség 75-ről 99,9 százalékra nőtt 2014-ről 2018-ra, Magyarország ezzel  a 7. helyen áll a világon.

A miniszter hozzátette: a szupergyors internet program 2-ben az optikai fejlesztésekre fektetik a hangsúlyt 2025 végéig a gigabitképes hálózatok jobb elterjedése érdekében. Egy sor ösztönző intézkedés fogja vállalatok digitális fejlődését szolgálni – mondta.

A cél, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon, ami növeli az ország versenyképességét és innovációs potenciálját.