10 betörés szárad a lelkén annak a 42 éves budapesti férfinek, akit a budakeszi rendőrök kapcsoltak le betörés közben.

A nyomozás adatai szerint a 42 éves férfi 2018. június 18-ára virradó éjjel egy Budakeszi, Törökőr utcában található házba a hátsó ablakon bemászott, majd a nála lévő hátizsákba tisztálkodási szereket, élelmiszert és illatszert kezdett pakolni. A betörést  a ház tulajdonosa észlelte és csendben értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező budakeszi járőrök az éppen értékek után kutató betörőt tetten érték, elfogták majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az agglomeráció második legkevésbé biztonságos városa Budakeszi volt az elmúlt évben. A BudaPestkörnyéke agglomerációs hírportál a rendőrség adatokra alapozva elkészítette a veszélyes városok listáját. Ezt ide kattintva találod meg.

A sikeres rendőrségi akció után javulhat Budakeszi betörési statisztikája, hiszen az eljárás adatai szerint a férfi további kilenc, 2017 novemberében és decemberében, valamint 2018 márciusában Budakeszin történt betörés elkövetésével hozható összefüggésbe, amelyek során a gyanú szerint különféle ruhaneműket, ékszereket és értéktárgyakat tulajdonított el több százezer forint értékben.

A budapesti férfit kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Ellene a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja.

Az elfogásról készült rendőrségi videót itt tudod megnézni:

Kiemelt kép és videó: police.hu


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!