Több mint 50 különböző második világháborús robbanótestet, lőszert találtak a Városligetben szerdán – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje a sajtót.

Gajdos Milán azt mondta: az előkerült robbanótesteket a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították későbbi megsemmisítésre.

A munkálatok idejére 250 méteres körzetben le kellett zárni az Olof Palme sétány egy szakaszát, valamint az Ajtósi Dürer sor és a Stefánia út kereszteződését. A korlátozásokat már feloldották – közölte.

Óriásbombát hatástalanítanak: Lezárják a 6-os utat, változnak a menetrendek is

Kísért a múlt

Már 74 évvel ezelőttt végetért a II. Világháború, mégis szinte naponta kerülnek elő robbanószerkezetek a földből. Legutóbb Budafokon óriásbombát találtak, ott március 18-án lesz teljes útzár a 6-oson a bomba kiemelése miatt. Nemrég a Dunából emeltek ki robbanótesteket, alig egy éve pedig az egyik biatorbágyi óvoda udvarából kerültek elő halálos robbanószerek.

Bombát találtak az általános iskola udvarán, nagy volt az ijedtség

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!