A kettes főút felett épülő felüljáró gerenda beemelési munkálatai miatt a Dunakeszi-Göd szakaszon a forgalmat mindkét irányban ideiglenesen 10 perces időtartamokra lezárják 2018. december 3-ától 7-éig, éjszakánként 22 és 5 óra között.

Az M2 gyorsforgalmi út Dunakeszi északi csomópont és a 2. sz. főút közötti összekötő út kapcsán a 2. sz. főút, valamint a Budapest-Szob vasútvonal és egy üzemi út felett 5 nyílású, közel 74 m hosszú felüljárót építenek. Elkészült a híd felmenő szerkezete, amelyre ezen a héten, öt éjszaka helyezik fel a hídgerendákat.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál kiemelkedő látogatottsága felpörgeti az üzletet. A filmből ismert Üvegtigris büfének már segítettünk, a te vállalkozásodat is fellendítjük, hiszen minket olvasnak a vásárlóid! Klikk ide a részletekért!

A munkálatokat teljes, de nem folyamatos útzár mellett, vonatmentes időszakokban végzik. A lezárások idején a forgalom irányítását, időszakos megállítását a rendőrség felügyeli. A munkálatok idejére esetleges kerülőút az M2 autóút – írja közleményében a Nemzeti Infratruktúra Fejlesztő Zrt.

A projekt munkálatai ütemterv szerint haladnak, a kiviteli tervek elkészültek, idén márciusban a kivitelezés is elindult. A közművezeték-kiváltások jelentős része az idei évben megtörtént, a földmunkák folyamatban vannak, az útpályaszerkezet építése is megkezdődött.

A beruházás keretében 2019 végéig 2,5 km hosszú, 70-90 km/h sebességű út épül meg a 2. sz. főút, valamint a kivitelezés alatt álló M2 gyorsforgalmi út új külön szintű csomópontja, a Dunakeszi északi csomópont között.

A 2-es főút eredetileg Budapestet kötötte össze Kassával az Ipoly mentén. Az Ipolyon eredetileg Ráróspusztánál lépett át a második világháborúban elpusztult és csak 2011-ben újra átadott hídon.

1945 után került megváltoztatásra a nyomvonala és jelenleg Rétság után északra fordul, hogy már Parassapusztánál, közvetlenül Ipolyság városa és a városban található Ipoly-híd előtt kilépjen az országból. Jelenleg is a Magyarországról Lengyelország irányába tartó forgalom fő közlekedési folyosója.

A Vác és Parassapuszta közötti 38,6 kilométeres szakaszát 2006 októberében adták át újra a forgalomnak 1 évig tartó felújítás után.

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!