A két főnök hibája miatt két munkást agyon rázott az áram egy munka során Monoron. Harmadik társuk, aki segíteni próbált, életben maradt ugyan, de harmadfokú sérülésekkel került kórházba, a lábát pedig le kellett vágni. Bíróság elé állították a vádlottakat.

Néhány évvel ezelőtt tragédiába torkollott egy iskola felújítása Monoron. Egy cég ugyanis elvállalta az épület homlokzati és hőszigetelési munkálatait, amivel el is készültek. Azonban a hibajavítások még a befejezés utánra maradtak, ekkor került sor a villámhárítók felszerelésére is – írja a borsonline.hu portál.

Három munkás kezdett dolgozni a szerkezet fali rögzítésén, főnökeik, az építésvezető és a munkaszervező azonban nem mondták el nekik, pontosan milyen körülmények között fognak dolgozni, így a dolgozók arról sem tudtak, hogy a kerítés külső oldalán egy életveszélyes, magas veszültségű felsővezeték van.

A munka közben ketten beleértek a felsővezetékbe, és szinte azonnal meghaltak, míg harmadik társukat, aki rögtön a bajba jutottak segítségére sietett, olyan erősen megrázta az áram, hogy harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, és az egyik lábát később amputálni kellett.

Kedden nemcsak a munkaszervezőt, de az építésvezetőt is bíróság elé állítják, mindkettőjük ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés a vád.

A monori okosváros-projekt átalakíthatja az egész agglomerációt

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!