Közúti közlekedési baleset történt november 12-én 9 óra 40 perckor Érden, a Bajcsy-Zsilinszky úton, ahol egy 27 éves helyi lakos BMW személygépkocsijával elgázolt egy, az úton átkelni szándékozó 83 éves férfit, majd frontálisan ütközött egy szembe haladó kisbusszal.  Az elgázolt férfi a helyszínen életét vesztette.

András Tamás, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Érd Fm 101.3 hallgatóit tájékoztatta, a BMW a Tárnoki út irányából Parkváros felé közlekedett a Bajcsy-Zsilinszky úton, amikor – eddig tisztázatlan okokból – az előtte, az úttesten átkelni  szándékozó 83 éves férfit elütötte, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe – írja az Érdmost.hu.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál elődje, a Budapest Környéke című újság 100 évvel ezelőtt már ismert kiadvány volt az agglomerációban. A cikkeinket havonta sok százezren olvassák el itt az interneten. Köszönjük, hogy te is itt vagy, igaz sajnáljuk, hogy ilyen szomorú hírt kell most olvasnod.

A BMW ezután átsodródott a szembejövő sávba, ahol egy Volkswagen kisbusszal ütközött össze frontálisan. Mindkét gépkocsi vezetője súlyosan megsérült. Az esethez az érdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A kisbuszba egy ember beszorult, akit az egységek feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül és adtak át a mentőknek.

A BMW-t vezető 27 éves érdi lakost megszondáztatták a rendőrök, ami kimutatta az alkohol jelenlétét a szervezetében. Az ittasság fokát szakértők fogják vizsgálni.

Darázs Ágnes, a Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő helyettese hozzátette, hogy az elgázolt 83 éves férfi az útnak azon a szakaszán akart átmenni, ahol nem volt erre kijelölt gyalogos átkelőhely.

Fotók: MTI


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!