Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki Ferenc pápa Mohos Gábor pápai káplánt csütörtökön – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága.

A közlemény szerint Mohos Gábor 1973. szeptember 11-én született Budapesten. 1999. június 19-én szentelték pappá. Káplánként szolgált Szentendrén és a Budapest-erzsébetvárosi plébánián, plébánosként az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Karizmatikus Személyi Plébániáján.

Filozófiai tanulmányait az Esztergomi Hittudományi Főiskolán végezte, teológiát Rómában a Pápai Gergely Egyetemen tanult.

Mohos Gábor 2003 és 2008 között érseki titkár és szertartó volt az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Hivatalban, 2008 és 2018 között pedig a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkári tisztségét látta el. Augusztus óta a Pápai Magyar Intézet rektora volt – olvasható a közleményben.

Kiemelt kép: Mohos Gábor/katolikus.hu


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!