Augusztus első napján is megdőlt a budapesti legmagasabb minimumhőmérséklet rekordja – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Csütörtökön rövid, de annál hevesebb zivatar csapott le a főváros térségére.

Mostanáig augusztus elsején 1948-ban volt a legenyhébb idő, akkor Gellérthegy állomáson 24 fokot mértek. Szerdán viszont a Lágymányos állomáson mindössze 24,5 fokig hűlt a levegő, így ez lett az új napi rekord.

A fővárosi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord hétfőn és kedden is megdőlt. A jelenlegi előrejelzések szerint a hőség a hétvégén is folytatódik. A maximumok jellemzően 30 Celsius-fok felett alakulnak, és többfelé a leghidegebb órákban is 20 fok feletti értékek várhatók.

Tombol a nyári meleg, de az enyhülést hozó csapadék sem hiányzott a mai napon – írja az Időkép. A Kárpát-medencét kitöltő meleg-nedves, labilis légtömegnek és a felszín közeli összeáramlási zónáknak köszönhetően sokfelé alakultak ki záporok, zivatarok. A lassan mozgó, intenzív cellákból több helyen fordult elő felhőszakadás, melyből Budapest és az agglomeráció sem maradt ki: légzuhataggal és erős villámlással kísért zivatar érte le a várost a kora esti órákban.

A kiemelt képünkön az látszik, hogy Leányfalun annyi eső esett, hogy a csatornák nem tudták elvezetni a vizet. Az alábbi videón az látszik, hogyan érkezett és ment a csütörtöki zivatar.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!