Egyre arcátlanabbak az illegális hulladéklerakók, pedig nem kicsi a tét. Ha elkapják őket több évnyi szemétszállítási díjat, akár 200 ezer forintot is fizethetnek. Ha pedig nem fizetik be a bírságot, közmunkára, elzárásra ítélhetik őket.

Az agglomeráció több településén úgy próbálnak meg védekezni az arcátlanul szemetelők ellen, hogy bekamerázzák a legveszélyeztetettebb településrészeket. A kameráknak köszönhetően egyre több autóst érnek tetten illegális hulladéklerakás közben. Az esetek többségében mindig van magyarázat és ahogy a biatorbágyi polgárőrök fogalmaznak, gyakran még a szemetelőknek áll feljebb.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál kiemelkedő látogatottsága felpörgeti az üzletet. A filmből ismert Üvegtigris büfének már segítettünk, a te vállalkozásodat is fellendítjük, hiszen minket olvasnak a vásárlóid! Klikk ide a részletekért!

Legutóbb zöldhulladékot pakoló autóst kaptak lencsevégre Pesthidegkúton, akkor a magyarázat annyi volt, hogy ez csak falevél. Érdemes tudni, hogy zöldhulladék lerakása illegális, elhelyezése éppúgy szabálytalan és büntetendő, mint a kommunális, vagy bármely más hulladék lerakása.

Kapcsolódó cikk:

Szép autó, jól szituált nő, a zöldhulladékot mégis az erdő szélén rakja le – itt a bírság összege!

Biatorbágyon is kiakadtak

Az elmúlt hónapokban elkészült a Biatorbágy Ürgehegyi és a Szarvas-hegyi feljárókban a kamerás figyelő rendszer. A figyelőrendszer alapvetően a területek közbiztonsági helyzetén kíván javítani, másodlagosan pedig az ott lévő szeméttelepek felszámolására hivatott – írja a helyi polgárőrök a Facebook oldalukon

A kamerarendszer a Polgármesteri hivatal tulajdonában, és üzemeltetésben van. Figyelését, a polgárőrségre vonatkozó törvény felhatalmazása alapján, a Biatorbágyi Polgárőrség végzi.

A megfigyelt területeken kiváló felvételek készültek a hulladékot lerakó járművekről, és a szemetet kirakó személyekről  – írja a helyi polgárőrség, majd hozzáteszik: minden ilyen felvételt elküldenek a Polgármesteri Hivatalnak.

200.000 forintos bírság

A Hivatalban minden esetben elindítják a szabálysértési eljárást. Az ilyen esetekben a közigazgatási bírság akár 200.000 forint is lehet. Ennek a bírságfajtának az érdekessége, hogy ha nem fizetik be, akkor minden esetben átváltják közmunkára, majd elzárásra.

A biatorbágyi polgárőrség Facebook oldalán az is olvasható: felháborító, hogy amíg a belterületen mindenkinek kötelező a szemétdíj befizetése, és az üdülőövezetben lakok becsületes többsége is befizeti ezt a díjat, addig vannak olyanok, akik a környezetünket szennyezik, és ha rajta lettek kapva, még nekik áll feljebb. Mint írják: Össze kell fognunk, és fel kell lépnünk a gátlástalan szemetelőkkel szemben!

Kiemelt kép: Biatorbágy Polgárőrség


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!