Heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest megyére, így az agglomerációra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Szombathoz hasonlóan délelőtt, kora délután még jellemzően heves események nélküli zivatarok alakulhatnak ki, majd késő délutántól, estétől nyugat, délnyugat felől intenzívebb zivatarok képződhetnek, amelyek éjfélig nagyjából a Duna vonaláig juthatnak el. Heves zivatarok kialakulására leginkább a Dunántúl nyugati felén lehet számítani, ahol viharos széllökések, felhőszakadás és jégeső is lehet.

Délkeleten a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot. Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 27-34 fok között alakul. Késő estére 17-25 fok közé hűl a levegő.

Tegnap írtuk, hogy a hirtelen jött vihartól Nagykovácsiban az Ördögárok-patak kilépett a medréből és majdnem elsodort egy hidat.

MTI


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!