A képünkön látható Siemens Desiro típusú dízel motorvonatot tesztelnek a ráckevei HÉV vonalán pénteken reggel és délelőtt, a szerelvény utasokat nem szállít, próbajáratként közlekedik a MÁV-HÉV és a MÁV-Start együttműködésének részeként – közölte a MÁV Zrt. csütörtökön a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportállal.

A tájékoztatás szerint a hatóságok által engedélyezett próbamenetre induló, két egységből álló Desiro motorvonat a Budapest-Kunszentmiklós-Tass vasútvonalról a Soroksári úti állomásnál megy át a HÉV-pályára. A próbamenet során vizsgálják a jármű, a vasúti pálya és annak környezetének kapcsolatát, kölcsönhatását. A csúcsidőn kívüli próbamenet nem befolyásolja sem a vasúti, sem a HÉV-járatok menetrendjét.

Egyelőre nincs tervben, hogy a dízel motorvonatok rendszeresen utasokat szállítsanak a HÉV-vonalakon. A teszteléssel az a cél, hogy gyorsan élesíthető technológiai terveket, megoldásokat dolgozzanak ki olyan rendkívüli helyzetekre, amikor esetleg motorvonatokkal kell pótolni a HÉV-eket – közölte a MÁV. Hozzátették, hogy a szakemberek rugalmasan és gyorsan elő tudták készíteni a próbajáratot, ami annak is köszönhető, hogy a HÉV tavaly óta a MÁV-csoport tagjaként működik.

MTI


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!