Site icon BudaPestkörnyéke.hu

103-an haltak meg Magyarországon, kedd éjféltől egész Angliát lezárták, aggasztóan gyorsan terjed a koronavírus új mutációja

870 új fertőzöttet azonosítottak és 103 koronavírusos beteg halt meg az elmúlt 24 órában. Közben kedd éjféltől teljesen lezárták Angliát, mivel a koronavírus új mutációja aggasztóan gyorsan terjed. Magyarországon január 11-ig vannak érvényben a jelenleg hatályos korlátozások.

Ezer alatt az új fertőzöttek száma

870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 329 721 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

103 beteg halt meg

Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 080 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 176 576 fő, az aktív fertőzöttek száma 143 065 főre csökkent.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Közel 400-an vannak lélegeztetőgépen

5760 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen. 

Az oltás a félelemtől is megvéd

Az oltás nem csak a betegségtől, a félelemtől is megvéd – mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatornán hétfő este.

Egyre nagyobb az oltási hajlandóság

„A vakcina nyújtja a fertőző betegségek ellen a legjobb védelmet, de egyúttal más életminőséget is jelent, és ezt felismerik az emberek. Ahogy telik az idő, egyre többen szeretnék beoltatni magukat” – mondta Szlávik János.

Nem az oltás véd meg a 3. hullámtól

Az infektológus szerint a járvány harmadik hullámát még valószínűleg nem az oltás, hanem a szigorú védelmi intézkedések, lezárások fogják megakadályozni.

Január 11-ig vannak érvényben a korlátozások

A jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések január 11-ig tartanak, így ezek esetleges fenntartásáról a kormánynak a napokban várhatóan döntenie kell – írja  a Portfolio.

Lezárták Angliát

Egész Angliára zárlatot rendelt el hétfőn a brit kormány az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése érdekében. A lezárást magyar idő szerint nyolc órakor jelentette be a televízióban Boris Johnson brit miniszterelnök. Mint elmondta, a vírus korábbi változatával szemben az ország sikeresen harcolt, de az új variáns terjedésének sebessége aggasztó. A tudósok szerint a mutáns vírus 50 és 70 százalékkal fertőzőbb. A kórházak nagyobb nyomás alatt vannak, mint bármikor a járvány kitörése óta, tette hozzá Johnson. 

Csak indokkal lehet elhagyni az otthonokat

A miniszterelnök ezért az egész országra teljes zárlatot rendelt el, ennek megfelelően otthonát senki nem hagyhatja el, csak különleges esetben, mint például élelmiszer vagy egyéb nélkülözhetetlen cikkek vásárlása, munkába járás, sportolás vagy egészségügyi ellátás igénybevétele. 

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Exit mobile version