Site icon BudaPestkörnyéke.hu

25,5 milliót köteles fizetni volt kiadójának Nótár Mary, Lakatos Róbert özvegye szerint férje az énekesnővel vívott harcba betegedett bele

25,5 millió forintot köteles fizetni Nótár Mary egykori kiadójának – így döntött a bíróság. Az énekesnő korábban azt állította, hogy volt menedzsere megkárosította őt. Lakatos Róbert azonban 2019-ben meghalt, a bíróság végül csak most hozott döntést az ügyben. 

Menedzserével pereskedik

Hat éve pereskedik egymással Nótár Mary és egykori menedzsere. A mulatós-énekesnő azt állította, hogy miután éveken át megkárosították anyagilag és szerződést akart bontani az ügynökséggel, a Skyforce vezetője, Lakatos Róbert és családja bezárták őt a házukba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elsőfokú ítélet

A bíróság első fokon a kiadó javára ítélt és 54 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte Nótár Maryt. A másodfok viszont az énekesnőnek kedvezett, jogszerűnek ítélte a szerződésbontást, a Skyforce Kft. keresetét elutasította és rájuk terhelte a perköltséggel, 7,5 millió forintot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Felülvizsgálat

„A kiadó felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő, aminek októberben a Kúria helyt adott. Megállapították, hogy Nótár Mária a szerződést jogszerűtlenül mondta fel, minekután kártérítést köteles fizetni a Skyforce Kft.-nek” – mondta el a Blikknek dr. Gyulai Balázs Csaba.

Visszakerült a Fővárosi bíróságra

Ezek után az ügy visszakerült a Fővárosi Ítélőtáblához, amely február elején a kártérítés pontos összegét is meghatározta. „A jogerős és végrehajtható döntés alapján körülbelül 25,5 millió forint illeti a Skyforce-ot. Bár ezen döntés rendkívül pozitív a cég részére, azonban nem elfogadható. Felülvizsgálati kérelmet fogunk előterjeszteni”– mondta a jogi képviselő, hozzátéve, úgy gondolja, Nótárék is felülvizsgálati kérelmet terjesztenek majd elő.

Próbáltak megegyezni Maryvel

A család sajnálja, hogy nem sikerült békés úton rendezni az ügyet, bár állítása szerint többször próbáltak megegyezni az énekesnővel.

Békésen akarták rendezni az ügyet

„A kezdetektől fogva megpróbáltuk Maryvel békésen lezárni a közös munkát. Valami azonban történhetett vele, rossz befolyás alá kerülhetett, mert annak ellenére, hogy jól működtünk együtt, egyik napról a másikra elkezdett mocskolni minket a médiában”  –mondta a Skyforce jelenlegi vezetője, Lakatosné Száva Rita.

Meghalt a menedzser

 „Férjem, Róbert belebetegedett az ügybe, és miután 2019-ben elhunyt, ismét próbáltunk Maryvel békés úton megegyezni. Fáj, hogy a lányunkként szerettük, de nem kellett volna a bizalmunkba avatnunk őt” – mondta Lakatos Róbert özvegye. 

400 dalt írt

Lakatos Róbert Kálmán 2019 júniusában hunyt el, ő volt a Skyforce ügynökség alapítója. Producer, menedzser, dalszerző és szövegíró is volt, aki több, mint 400 dalnak a szövegírója és zeneszerzője. Több, mint 70 videoklipet rendezett. 

Társadalmi kérdéseket feszegetett

A könnyed bulizós dalok mellett fontos volt számára a komolyabb hangvételű művek készítése is, mint pl: drogellenes dalok, rasszizmus elleni küzdelem, a cigányság jobb megítélése, valamint Istent dicsőítő dalok készítése.

Polgárjogi harcos volt

Lakatos Róbert roma polgárjogi harcos volt, aki sose felejtette el honnan jött. Általa nőtte ki magát a roma elemekkel tarkított rap-, és popzene valamint az igényesebb mulatós zene. Sokszor vállalt koncertet vagy programot a saját költségén is szegény, hátrányos helyzetű, beteg gyermekeknek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nótár Mary – Forrás: TV2

Exit mobile version