Site icon BudaPestkörnyéke.hu

4 tipp az egészséges, szexi mosolyért

A fehér, ápolt fogak önbizalmat, erőt és pozitív energiát árasztanak, ezért is tulajdonítanak fontos jelentést az emberek fogaik ápolásának, amióta világ a világ. Akár egy állásról, akár a magánéleti sikerekről beszélünk, egy szép mosolynak mindig köze lesz a dolgok alakulásához. Ezért célszerű komolyan venni a fogak tisztítását, illetve megfelelő figyelmet fordítani az egészségük és fehérségük megtartására is.

Milyen érzés egy szép, szexi fogsorral mosolyogni a világra?

Az biztos, hogy ragyogó mosollyal nemcsak az élet, hanem a megítélésünk is sokkal jobb lehet mások szemében. Ez pedig igencsak jót tehet az önbizalmunknak, ami a környezetünk számára is szemmel látható lesz.

Milyen az egészséges mosoly?

Az egészséges mosoly szubjektív, ám abban mindenki egyetért, hogy természetesen fehér, tiszta és ápolt. Bár valakinek eredendően ilyen fogai vannak, megtartásukért mindenkinek ugyanannyira kell tenni, hiszen amellett, hogy a külsőnk pozitív megítélésében is jelentős szerepe van, a táplálkozásban és az emésztésben is kulcsfontosságú a megfelelő szájhigiénia biztosítása. A makulátlan mosoly elérésében a megfelelő szájhigiéniára való törekvés és az olyan kezelések, mint a fogfehérítés és a mosolytervezés segítenek a leghatékonyabban.

Mik a legfontosabb alapfeltételei az egészséges szájhigiéniának?

Ahogy már fentebb is említettük, a fehér, valamint tiszta fogfelszín alapvető, ha szép és egészséges mosolyról beszélünk. Mindezek mellett az íny állapota is ide tartozik, illetve az üde és friss lehelet is. Ettől függetlenül mindenkinek más minőségű, érzékenységű és egyedi ápolást igényelhetnek a fogai. Valakinek a fogzománca gyengébb, valaki pedig érzékenyebb lehet a hideg és meleg dolgokra, amely miatt az általános fogápolási termékek helyett sokkal komplexebb kezelést kell kapnia a fogaknak.

5 tipp, ha igazán egészséges és szexi mosolyt szeretnél

Ha valakinek nem teljesen tökéletes a mosolya, akkor sem kell csüggednie, ugyanis néhány egyszerű, de bevált módszerrel nagyon sokat lehet javítani az állapotukon és a kinézetükön.

1. Moss fogat napi 2×2 percig a helyes technikával!

Bármennyire is klisés, a fogmosás mindennek az alapja! Reggel és este kötelező fogat mosni, ha szeretnénk elkerülni a fogszuvasodást, a fogak elvesztését és a látványos romlásukat, amelyek mind-mind kellemetlen tünetekhez vezethetnek. A körkörös, nem túl durva mozdulatok mellett arra is figyeljünk, hogy mindkét fogívet kellően megtisztítsuk. Ezt követően pedig használjunk fogselymet és szájvizet is.

2. Fontold meg a fogfehérítést!

Az évi 1 vagy 2 fogkőeltávolítás mellett érdemes fogfehérítés segítségével is törekedni fogaink természetes fehérségének visszanyerésére. Akiknek kicsit érzékenyebbek a fognyakai, azoknak inkább a hidegfényű fogfehérítést tanácsos választaniuk. Ezzel pontosan ugyanolyan eredményt lehet elérni, mint a melegfényű technológiával, mindössze kíméletesebb és hosszabb távon fejti ki a fehérítő hatását is.

3. Figyelj rá tudatosan, milyen ételeket és italokat fogyasztasz!

Az biztos, hogy az étkezésünk is nagyban befolyásolja a fogak állapotát, amit a fogorvosok is alátámasztanak. A sok kávé és a savas üdítők felelnek az elszíneződésért, valamint a fogzománc kopásáért is. A túl sós és túl cukros ételek pedig a szuvasodásért és a kellemetlen leheletért. Igyekezzünk inkább friss zöldségeket, gyümölcsöket enni. A kávé és üdítők helyett pedig a szénsavmentes ásványvíz ajánlott, amit heti szinten kiegészíthetünk egy-egy pohár tejjel is, amelynek magas kalciumtartalma támogatja a fogak erősségét.

4. Próbáld ki a mosolytervezést!

Akik nemcsak ápolt és szép, hanem kifejezetten tökéletes fogakról álmodoznak, azoknak érdemes kipróbálniuk a mosolytervezést, amely az arcuknak és annak mérete alapján képes megmutatni, milyen is lenne számukra a kifogástalan és hibátlan mosoly. A mai technológiai fejlődésnek köszönhetően a fogak mérete, az ínymosoly eltüntetése és a felszínük renoválása is lehetővé vált. Ezáltal pedig a hőn áhított mosoly is elérhető lett.

Mi az, amit mindenképpen kerülj, ha hosszú távon is megőriznéd mosolyod szépségét?

Mielőtt komoly összegeket költenénk a tökéletes mosolyra, próbáljunk meg mi magunk is megszabadulni az olyan káros szokásoktól, amelyek árthatnak a mosolyunk szépségének. Ilyen a dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás vagy a fentebb említett egészségtelen, egyoldalú táplálkozás és persze a nem megfelelő, hanyag szájhigiénés szokások. Figyeljünk oda minden nap fogainkra, szükség esetén pedig kérjük ki fogorvos véleményét a lehetséges kezelésekkel kapcsolatban.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!

Exit mobile version