Site icon BudaPestkörnyéke.hu

A 3 legjellemzőbb tévhit a használt laptopokról

A használt laptopok piacán számos kiváló készüléket találhatunk. De sajnos még ma is számos tévhit található ezekről az interneten, melyek komoly csapást mérhetnek azokra, akik épp ilyen hordozható számítógépet keresnek maguknak. Nézzük meg, hogy mi az a 3 legjellemzőbb tévhit, amiről már bizonyára te is hallottál. És lássuk, hogy ezzel szemben mi a valóság!

Az első tévhit: A használt laptop egy rossz gép!

A használt az nem ugyanaz, mint a rossz, működésképtelen. Sőt! Elég csak megnézni a PC Aréna használt laptop kínálatát, azonnal látható, hogy minden célra lehet találni megfelelő használt, de felújított, kifogástalan állapotban lévő készüléket.

Ha hozzájuk hasonló profi szakemberek készítik elő az ilyen használt gépeket, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jó kezekben voltak. Az ilyen felújított készülékekre nem csak ránéznek, és ha jónak tűnik, már értékesítik is. Előre meghatározott vizsgálati protokollnak megfelelően végig tesztelik a gépet és alkatrészeit.

De ez nem minden, ugyanis ügyelnek arra is, hogy megfelelően ki legyenek tisztítva. Továbbá, ha valami nem működik bennük, akkor azt természetesen cserélik, vagy ha nem lehet, nem éri meg, annyira sokba kerülne a csere, akkor nem értékesítik az adott készüléket.

Egy-egy ilyen készülék nemcsak jól fog működni még hosszú évekig, de akár 2 év garanciát is kaphatunk a bevizsgált, felújított készülékek mellé. Sokkal többet kapunk tehát a pénzünkért, mintha kinéztünk volna egy gépet egy apróhirdetésben.

A második tévhit: A használt laptop lassú

Nagyon sokan gondolják úgy, hogy mivel egy használt készülékről van szó, ezért már nem képes gyorsan működni, nem lehet rajta hatékonyan dolgozni. De ez is egy a tévhitek közül. A már említett PC Arénához hasonló profi csapatok nemcsak ellenőrzik a készülékeket, de amit szükséges (mert elavult vagy hibás), azt cserélik is.

Ha egy videókártyát, processzort vagy memóriát kicserélnek, akkor a lehető legjobb teljesítményt tudja nyújtani a számítógép. A hozzáértő kezeknek köszönhetően a legjobb hardvereszköz párosítás garantált. De sok esetben már az is nagy előrelépést jelent, ha kitakarítják rendesen, és mondjuk kicserélik benne a HDD-t SSD-re.

A harmadik tévhit: A használt laptop szépséghibás

Talán az egyik leggyakoribb tévhit a használt laptopokkal kapcsolatban, hogy szépséghibásak. Sokan ezért nem akarnak ilyen készülékeket vásárolni. Hát ki szeretne karcos fedlapú, kopott belső burkolattal rendelkező hordozható számítógépet használni.

Az igazság ezzel szemben az, hogy nem minden használt laptop szépséghibás.

Ugyanakkor tény az is, hogy vannak köztük ilyenek is. Ám ezek működését cseppet sem befolyásolják ezek a külső hibák. Mivel őket is ugyanolyan gondossággal nézték át, takarították ki, újították fel, mint teljesen ép külsejű társaikat.

Vannak olyan felhasználók, akiknek tökéletesen megfelelnek ezek a készülékek is, mert nem az a lényeg számukra, hogy mutogassák a makulátlan külsejű gépüket.

Ne dőlj be a fenti tévhiteknek, vedd megbízható forrásból a használt laptopod!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.

Exit mobile version