Site icon BudaPestkörnyéke.hu

A Dunába esett egy férfi a Petőfi hídról a pesti oldal közelében

Rendőrök mentették ki azt a 29 éves férfit, aki a Petőfi hídról esett a jéghideg Dunába. Szerencséje volt, hogy három percen belül odaértek a zsaruk és még élve ki tudták emelni a 6 fokos folyóból.

Dunába zuhant

A rendőrségre tegnap 14 óra 40 perckor érkezett bejelentés, hogy 9. kerületében, vagyis a pesti oldal közelében a Petőfi hídról egy ember a Dunába esett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

3 percen belül megérkeztek

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei, Lucskai Attila r. főtörzszászlós és Bozsik Zoltán Benjamin r. őrmester három percen belül a helyszínre értek és a rendőrségi hajóba emelték a vízben sodródó férfit, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

6 fokos a Duna

A Duna vízhőmérséklete az Időkép adatai szerint 6 Celsius-fokos, vagyis roppant hideg. Ilyen hőmérsékleten gyorsan beáll a hypothermia, vagyis a kihűléses halál. A szervezet fél órát is alig bír ki ezen a hőmérsékleten.

Hypothermia

A normál testhőmérséklet 36,4-37,2 °C közötti, a 35 °C alatti testhőmérséklet esetén már hypotermiáról beszélünk. Számos okból kifolyólag, bekövetkezhet a hypotermia. Pl.: Erős vérzés, sokkos állapotban, tartósan alacsony hőmérsékletkor eszméletlenül fekvés következtében. Huzamosabb ideig hűvös, hideg helyen tartózkodás esetén, valamint hideg vízben – írja a Havaria.net.

A hypothermia előjelei

A hypothermia tünetei: súlyos lehűlésnél izommerevség, lilás-kékes bőr, gyengülő reflexek, csökkenő fájdalomérzet, vérnyomás és pulzus csökkenés, alacsony légzésszám, beszédzavar, eszméletlenség, halál.

Közel vannak a rendőrök

A budapesti vízirendőrök állomása szerencsére közel van a Petőfi hídhoz, hiszen a Kopaszi-gáttól kell indulniuk és a szupergyors hajóikkal tényleg gyorsan odaérnek bárkihez, aki a Duna fővárosi szakaszán kerül a vízbe. Persze ennek előfeltétele, hogy valaki szól nekik.

Vácnál meghalt a Dunába esett férfi

Tavaly novemberben írtuk, hogy a Dunába esett és meghalt egy férfi Vácnál. A pecás egy társával együtt horgászott, amikor felborult a csónakjuk, mindketten a folyóba estek. Az áldozat zsebében több százezer forintot találtak a rendőrök.

Egy kajakos mentette ki az egyik férfit

„Nagyjából egy kilométerre lehettem a parton, amikor a baleset történt, így esélyem sem volt odamenni segíteni. Nagyon gyorsan elmerültek, de egy kajakos még időben érkezett és sikeresen kimentett az egyiküket. A 61 éves csónaktulajdonost elsodorta a folyó, a rendőrök csak jóval később tudták kihúzni a vízből” – mondta akkor Tolnay Zoltán szemtanú, aki éppen a váci kompon teljesített szolgálatot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Exit mobile version