Site icon BudaPestkörnyéke.hu

A fék helyett a gázra lépett az Opel sofőrje, nagy erővel ütközött a 158-as busszal a 22. kerületben

Súlyos baleset történt kedden Budapest 22. kerületében, a Gádor utca és a Kertész utca kereszteződésében, ahol egy Opel Meriva és a 158-as busz ütközött egymással.

Fék helyett a gázra lépett

Információink szerint az Opel idős férfi sofőrje a Kertész utcán haladt a Komáromi út felől, majd a Gádor utcai kereszteződéshez érve meg szeretett volna állni a STOP-táblánál, de a fék- helyett a gázpedálra lépett, ezért a Városház tér felé tartó, menetrend szerint közlekedő 158-as busz elé hajtott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kidöntött egy táblát

A busz vezetőjének már nem volt ideje fékezni, a nagy erejű karambol következtében az Opel megpördült és kidöntött egy jelzőtáblát. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megsérültek az utasok

A buszon tartózkodó utasok közül többen elestek vagy az ülésről a földre zuhantak, egy fiatal nőt például, aki évek óta nem tömegközlekedett, de ma az autója meghibásodása miatt kénytelen volt buszra szállni, súlyos térdsérüléssel szállítottak kórházba.

Jajgatott a sofőr

Megsérült az Opel sofőrje is, aki az ütközés után saját erejéből el tudta hagyni a roncsot, de közben igencsak jajgatott. A buszvezetőnek a dereka fájt, nem nagyon tudott mozogni, ezért neki az egyik utas segített elhagyni a fülkét.

Nagy erejű volt az ütközés

Betörtek a busz ablakai

Áramtalanították a járműveket

A balesetet szenvedett járművek műszaki mentéséhez a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre, akik áramtalanították a járműveket.

Megsérült az Opel idős sofőrje is

A szélvédő sem úszta meg az ütközést

Lezárták a kereszteződést

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt, mintegy másfél órán keresztül a kereszteződés teljesen le volt zárva, az 58-as és a 158-as autóbusz terelve közlekedett, a Móricz Zsigmond körtér, illetve a Savoya Park felé nem érintette a Lőcsei utca megállót, a 250-es autóbusz pedig szintén módosított útvonalon járt, a Savoya Park felé nem érintette a Lőcsei utca megállót, Kelenföld vasútállomás felé pedig az Árpád utca megállót. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: Udvardi-Lakos Ádám, Lakatos Daniella

Exit mobile version