Site icon BudaPestkörnyéke.hu

A gyönyörű Costa Rica izgalmas kávévilága

Ha kávéról beszélünk talán ritkán jut eszünkbe Costa Rica. Pedig ez a gyönyörü Közép-amerikai ország rengeteg izgalmat tartogat számunkra, ha a feketék világáról van szó. Vajon milyen tradíciói vannak a kávétermesztésnek ezen a csodálatos trópusi vidéken?

A világ legboldogabb országa

Costa Rica-t sok esetben illetik ezzel a jelzővel, ám az ország nemcsak a turisták számára vonzó. Igencsak nevezetes a kávécserjéiről is, melyek már az 1700-as évektől kezdve jelen vannak ezen a területen. 

Nem véletlen, hiszen az itteni környezeti adottságok rendkívül kedvezőek a kávénövény fejlődéséhez. Természetesen meg kell említenünk a helyiek kitartó és odaadó munkáját is, mely nélkül nem jöhetett volna létre a mai napig fennálló kávéparadicsom.

Ez az áldozatos tevékenység olyannyira sikeres volt, hogy ma már Costa Rica a világ vezető kávétermesztő országai közé sorolható. Az itteni kávécserjék gondozása során rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek a természetességre. Emiatt a farmerek igyekeznek elkerülni a mesterséges vegyszerek, illetve káros gazdálkodási módok használatát. 

Erre azért is szükség van, mert a kávéra állami rendeletek is vonatkoznak. Ez tudja garantálni, hogy a megtermesztett növények 100%-ban jó minőségű terményt adjanak. Szeretnél megkóstolni egy ilyen exkluzív kávét? A CafeNash szemes kávé kínálatában sokféle típus közül válogathatsz!

Az arabica kávé birodalma

Ezeken a területeken csak és kizárólag arabica kávét termesztenek, hiszen ennek a típusnak állnak rendelkezésére megfelelő környezeti adottságok. Emellett a szabályok szerint is csak ilyen kávé előállítására van lehetőség. Az országban vulkanikus talaj honol, melynek enyhe savtartalma tökéletes a kávécserjék megfelelő növekedéséhez. Nem véletlen tehát, hogy ennyire jó minőségű kávébab kerül ki erről a vidékről.

Ezen túlmenően a tengerszint feletti magasság is tökéletes, illetve a talaj is megfelelő oxigénellátást tud nyújtani a növényeknek. Ezenfelül félárnyékos telepítést alkalmaznak a cserjék esetében, amely szintén elősegíti a növekedésük minőségét. Mivel nincsenek állandó napfénynek kitéve, így sokkal több termést tudnak róluk betakarítani, illetve az ízvilágukra is pozitív hatással van ez a termesztési mód.

Számít a türelem

A Costa Rica-i gazdálkodók rendkívül tisztelik a kávécserjéket, és türelmesen bánnak velük. A terméseket kézzel szüretelik le, hogy azok minél inkább épek maradjanak és ne sérüljenek. Majd ezután még ezeket is átválogatják a tökéletes végeredmény érdekében, és csak a legszebbek kerülnek feldolgozásra. Így tudnak a felszínre kerülni azok az egyedi aromák, amelyek jellemzőek a Costa Rica-i kávéra.

A szüretelést követően napokon keresztül szárítás történik, ezt követően pedig a pörkölésre kerül sor. Így kapják meg a várt végeredmény, mely egy csodálatos minőségi kávé. Ha szeretnéd megtapasztalni ezt a különleges ízvilágot, akkor kóstolj meg egy Costa Rica-i feketét te is! Hidd el, megéri az élmény amelyet kapni fogsz általa!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!

Exit mobile version