Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„A héten elhagyhatjuk a kórházat, aztán megyünk vissza a mi kis közös világunkba” – felesége elvesztése után társra talált Moldova György

A Prima Primissima-díjas Moldova György tavaly veszítette el a feleségét, de azóta már új társra lelt, amire egy ajándékként tekint a sorstól. Az író jelenleg kórházban tartózkodik és továbbra is nagy ívben elkerüli a nyilvánosságot.

50 évig élt a feleségével

Moldova György közel 50 évig élt együtt a feleségével, akkor halála után pedig úgy nyilatkozott, hogy a szomorúság van jelen az életében és az sem biztos, hogy fog-e még írni bármiről is. Az író biztos volt abban, hogy a 7 évvel fiatalabb és jobb állapotban lévő felesége tovább fog élni nála. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Egyértelműnek gondolta

,,Biztos voltam, hogy túlél engem. Fiatalabb is volt, jó erőben is volt, szeretett élni. Ezt én nem mondhatom el magamról. Én toltam ki magam előtt a leélendő éveket. Először úgy voltam vele, hogy elég lesz 30 év.” nyilatkozta Moldova György.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Lelki társra talált

Az író a gyászt követően újra társra talált, méghozzá az irodalmi szerkesztője, Palotás Katalin személyében. Moldova két hete a veresegyházi magánkórházban tartózkodik, az elmondása szerint semmilyen baja nincs az öregséget leszámítva. A kórházba pedig Katalin csípőműtétje miatt költözött be, akire vigyáznia kell. – írja a Blikk.

20 éves barátság

„Vigyáznom kell egy csodálatos asszonyra, Palotás Katalinra, irodalmi szerkesztőmre. Több mint húszéves barátság a miénk, és mondhatom, Kati a sors ajándéka számomra.” – fogalmazott Moldova, majd arról is beszélt, hogy a gyász után igazi lelki társként kapaszkodtak össze.

Újra dolgozik

Moldova György egy új könyv kiadására készül, pedig már azt gondolta, hogy mindent kiírt magából. Felesége halála után jelent meg a Hátsó lépcső című műve, amelyben a nőügyeiről és a nőkhöz fűződő viszonyáról írt.

Nem akarta megsérteni

Egyébként ezt a művét már több éve megírta, de nem akarta kiadni addig, amíg a felesége élt, nehogy megsértse őt. A könyvben nyolc eltitkolt nőre emlékezik vissza, a neje pedig tiszteletből nem került bele a műbe.

Jelenleg a feleségéről ír

 „Most pedig a feleségemről vetem papírra a gondolataimat, s ez a könyv Két szerelem címmel, ősszel kerül majd a boltokba. Még van mondanivalóm, bár amit látok, tapasztalok, sokszor elborzaszt. Úgy látom, Isten megunta ezt a világot, s elgondolkodott, érdemes-e ezt folytatni.” – mesélte az író.

A héten elhagyhatják a kórházat

Arról is beszélt Moldova, hogy Katalinnal most tervezik beoltatni magukat harmadszor, lassan pedig elhagyhatják a kórházat és visszatérhetnek a kis közös világukba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Exit mobile version