Gondolkoztál már valaha azon, hogy vajon miben is rejlik a jégkorong titka? Miért rajong megannyi ember ezért a szimpla, ám néhol meglehetősen agresszív sportért? Ennek próbáltunk most utána járni, cikkünkben azt fogjuk bemutatni, hogy mi minden miatt lehet imádni ezt a sportágat. Vigyázz, és csak óvatosan olvass tovább, különben könnyen lehet, hogy a cikk végére érve te leszel a legnagyobb NHL rajongó!

A jég szerepe – A pálya egyedi felülete

A jégkorong egy egyedi sport, amit a jegen játszunk. Vagy játszanak, a profik. Ez teszi különlegessé, hiszen futni szinte bárki tud, de a jégkoronghoz már ahhoz kell egy különleges képesség – tudni kell korcsolyázni – hogy egyáltalán értelmesen pályára tudj lépni. Csúszol, mászol, már eleve a mozgás nehezítve van. És akkor még az ütőről, meg az apró pikkről egy szót sem szóltunk. Az mindenesetre tény, hogy már a pálya felülete egyediséget kölcsönöz a játéknak.

Az egyéni képességek – Technikai és mentális sport egyszerre

Egy jó hoki játékos számos különleges képességgel bír. Az, hogy tökéletesen korcsolyázik a hoki játékos, az mindennek csak az alapja. Ezen felül el kell még sajátítani a legfontosabb technikai készségeket, minél jobban kell lőnöd és passzolnod, olvasnod kell a társaid gondolatában, hogy ők hova fognak mozdulni, hol vannak, hol lesznek. Fejben is ott kell lenni, különben esélyed sem lesz. És mindezt elképesztő sebességgel…

Tempó – Aki lassú, ne hokizzon

Bizony. Ez egy gyors játék, és pont. Ha fejben nem tudod magad kétszázon pörgetni folyamatosan, akkor esélyed sem lesz. Már eleve elképesztő sebességgel csúszik – repül – a pikk a jégen. Már csak szemmel lekövetni is fáraszrtó, de a jó hoki játékos feladata ennek utolérése, megszelídítése, és persze hálóba juttatása. Erre lassú emberek nem lesznek képtelenek, mert a gyorsak meg fogják előzni. Viszont ez az elképesztő tempó még izgalmasabbá teszi az egész sportágat.

Vadság – Az egyik legkeményebb sportág mind közül

A jégkorong minden kétséget kizáróan az egyik legkeményebb sport mind közül. Budapesten is rengetegen beszélnek erről, de külön igaz az NHL játékosaira. Gyakorlatilag nincs olyan mérkőzés, ahol ne futnánk bele egy kisebb tömegverekedésbe, de már a szerelések is a brutalitás határait súrolják. Durva sport ez, törékeny embereknek egyáltalán nem ajánljuk.

A csapat szerepe – Összehangolódás nélkül teljesen esélytelen vagy

A jégkorong is csapatjáték, és mint minden csapatjátéknál, így itt is a társaidra vagy utalva. Van persze egyéni játék, de az az esetek többségében annyit is ér. Csak akkor lehetsz sikeres, ha a csapatod együtt és egymásért dolgozik. Ez minden csapatjátéknál alap. Az egyéni készségek is nyilván fontosak, azok adják a csapat össztudásának az alapját, de amíg közösen nem megy, addig esélye sincs a csapatnak a sikerre.

Stratégia – A csapatjátékok sajátos művészete

A csapatjátékhoz köthető ez a szempont is. Ha megvan a csapatösszehang, akkor ki lehet alakítani a taktikát, vagy a mérkőzésre a stratégiát. Ez az alapja annak, hogy milyen felfogásban fog pályára lépni a csapat az adott mérkőzésen. Támadjunk vagy védekezzünk? 

Átadjuk a kezdeményezést, vagy erőltessük rá az akaratunkat a másik félre? Ezt összeállítani a vezetőedző és a szakmai stáb feladata, az pedig már csak a lejobb hoki játékosokon múlik, hogy milyen sikeresen fogják tudni kivitelezni az adott mérkőzésre a felvázolt menetrendet.

A sportfogadás szerepe – Hoki fogadási tippek és ajánlatok

A sportfogadók körében gyakori a jégkorong tippek használata és alkalmazása is gyakori, nem hiába. Különböző sikeres jégkoron fogadási módszer létezik ugyanis, melyeket megfogadva egyrészt még izgalmasabbá tehetjük magának a játéknak a követését, másrészt pedig még nyereményeket is arathatunk ennek köszönhetően, ezáltal pedig csak dagad a pénztárcánk. 

A legtöbb online fogadóiroda kínál hoki fogadási bónuszokat is a rengeteg fogadási piachoz, így külön élvezet a jégkorong fogadás. Amire fogadhatunk, az még izgalmasabb lesz, hiszen a pénzünk is múlik majd az eredményeken, nem csak a mentális egészségünk, meg a jókedvünk.

Összefoglalás – A jégkorong népszerűségének főbb okai

Cikkünk során a jégkoron globális népszerűségének okait kutattuk. A legfőbb okokat gyűjtöttük össze, amik alapján szerintünk a világ egyik legnépszerűbb sportágává vált a jégkorong. Szerintünk az egyik fő oka a játék egyedisége: nem sok ilyen izgalmas sport léteizk, amit a jegen játszanának. 

Az ebből adódó különleges képességek szükségessége is fontos ok. Irigykedve nézzük, hogy milyen tempóban és milyen ügyességgel közlekednek a jégen, hgoy hogy forgatják az ütőt, hogy hogy bánnak a korcsolyával a játékosok. Szintén fontos ok a csapatjáték és a taktika, de mind közül a legfontosabb talán a sportfogadás lehetősége, ami minden sportágat izgalmasabbá tesz. Főleg, hogyha jobbnál jobb fogadási ajánlatokat és bónuszokat gyűjthetünk be a játék során. Szerencsére ez a jégkorong esetében is megvan!

(X)