Site icon BudaPestkörnyéke.hu

A koronavírus miatt a kormány lemondja a március 15-re tervezett központi ünnepséget

Lemondták a március 15-i állami ünnepséget és a Műegyetemi Állásbörzét. Közben már 5 hivatalosan is koronavírusos beteg van az országban. Egy 70 éves úrnál mutatták ki a fertőzést, a Szent Lászlóban ápolják.

A kormány elfogadja az operatív törzs ajánlását és lemondja a március 15-re tervezett központi ünnepséget – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szombaton 16 óra után a sajtóval.

A közlemény szerint bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség az ország legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-ei múzeumkerti nagyünnepséget lemondja” – hangsúlyozták.

Az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

Műegyetemen is lemondták a programot

Elhalasztják a március 18-19-re tervezett Műegyetemi Állásbörzét is a koronavírus miatt. A Műegyetemi Állásbörze mintegy 150 kiállítója több ezer hazai és külföldi állást és szakmai gyakorlati lehetőséget kínál hallgatóknak, pályakezdőknek és tapasztalattal rendelkező munkavállalóknak.

Súlyos beteg az 5. fertőzött

Mint írták, Magyarország legrangosabb állásbörzéje minden alkalommal több ezer látogatót vonz naponta és a kiállítók mintegy 1000 munkatársa vesz részt rajta. A vírust és a terjedését illetően jelenleg napról napra változó helyzetben a szervezők nem tehetik ki az egyetem hallgatóit, kiállítókat és látogatókat egy esetleges fertőzésveszélynek – tették hozzá.

Közben diagnosztizálták az ötödik magyar koronavírus-fertőzöttet, egy 70 éves súlyosan beteg magyar férfit, akit jelenleg a Szent László Kórházban ápolnak. Őt a külföldön élő fia fertőzhette meg, aki február közepén tett magyarországi látogatása előtt Olaszországban és Párizsban is járt – jelentették be a vírussal foglalkozó kormányzati honlapon.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálati eredménye pozitív lett. Az idős férfi eleve súlyos, krónikus alapbetegségekkel küzd, rossz, legyengült állapotban van. A budapesti Szent László Kórházban karanténba helyezték, kivizsgálják és megkap minden szükséges ellátást.

Nagy a baj Franciaországban

Szombaton 18:00 órás hír, hogy Franciaországban felgyorsult az új típus koronavírus terjedése: két újabb áldozattal a halálos áldozatok száma 11-re emelkedett szombaton, a diagnosztizált fertőzöttek száma pedig meghaladta a hétszázat.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version