Site icon BudaPestkörnyéke.hu

A legnépszerűbb műanyag ablakmárkák

Ma már döntő többségében ablakcsere során, illetve új ház építése esetében is, a megrendelők a korszerű, könnyen tisztítható, tartós és esztétikus műanyag ablakot választják. A műanyag ablakok, a tulajdonságaik alapján nagyon jó választásnak bizonyulnak és egy kiváló márka esetében, akár egy életre is szólhatnak.

Nem mindegy tehát az, hogy a piacon lévő számtalan termék közül melyik kerül beépítésre otthonába, hiszen egy jó választással örökre leveheti saját és utódai válláról az ablakcsere terheit. Cikkünkben bemutatjuk a legnépszerűbb műanyag ablakmárkákat és azok jellemző tulajdonságait.

A műanyag ablak előnyei

Bár a fa klasszikus választás, azonban tudjuk, hogy sok ápolást, gondozást igényel, és egy idő után könnyen vetemedik, a ráfolyó víz, illetve a pára hatására pedig megduzzadhat, akár be is penészedhet. Ezzel ellentétben a Zsola Ablak Kft. által is forgalmazott műanyag ablak gyakorlatilag gondozásmentes, nem kell mázolni, nem árt neki a nedvesség, a pára, könnyen tisztítható és többféle színben, akár fahatású kinézetben is megrendelhető. 

Bár minden műanyag ablak rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, valamint a hő- és hangszigetelési képességük is kiváló, akadnak különbségek egyes márkák termékei között, valamint egyazon márka is forgalmaz többféle profilból készült nyílászárót. Az alábbiakban a legnépszerűbb márkák fontosabb tulajdonságait részletezzük.

Aluplast

Német prémium márka, több színben is elérhető. Beépítési mélysége 70-85 mm. Gyárthatják 5 vagy 6 légkamrával, a vasalata Maco Multimax vasalat.

Kömmerling

Az egyik leginkább ajánlott ablakmárka, hosszú gyártói garanciával rendelkezik. Beépítési mélysége 76 mm, 5 légkamrás, hőhídmentes, acélmerevítéses és ROTO vasalat működteti.

Rehau

Ez a márka is a ROTO vasalatot használja, beépítési mélysége 70, illetve 80 mm. 5 vagy 7 légkamrával rendelkezik, színtartó, ütésálló PVC-ből készül, hőhídmentes.

Schüco

Szintén német márka, 82 mm-es beépítési mélységgel, 7 légkamrával, hőhídmentes ütésálló PVC profillal. ROTO vasalatot használ, ami hibásműködés és kiemelés-gátlós. Kiváló minőségű, nagyon népszerű márka.

Spectus

Beépítési mélysége 70 mm-es légkamráinak száma 7. A szerkezetet ROTO vasalat működteti..

Iglo

Kétféle verziót forgalmaznak, az Iglo 5 és Iglo Energy verziók közül választhatunk, az előbbi 70 mm mélységű, 5 légkamrás, rejtett MACO MULTIMATIC vasalattal rendelkezik, az utóbbi pedig 82 mm-es beépítési mélységgel, 7 légkamrával is szintén ezzel a vasalattal kerül gyártásra.

Avantgarde

Profilmélysége 70 vagy 80 mm, 5 légkamrával és Maco biztonsági vasalattal készül.

Ovlo

A márka profilmélysége 80 mm, 6 légkamrát tartalmaz, színtartó, ütésálló PVC profilból készült, Siegenia-Aubi vasalattal, szürke gumival és biztonsági üvegezéssel. 

Az ablakmárka kiválasztásához kérje ki az ablakcserét végző szakember tanácsát, és nyugodtan hagyatkozzon szakértelmére és tapasztalatára. A fenti márkák bármelyikét is választja, biztos lehet benne, hogy kiváló döntést hozott.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.

Exit mobile version