Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Karácsony Gergely vizsgálóbizottságot kezdeményez Völner Pál miniszterhelyettes korrupciós botránya miatt, a főpolgármester szerint korábbi fideszes polgármesterek is érintettek lehetnek

Karácsony Gergely

Karácsony Gergely - Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte Karácsony Gergely hétfőn, hogy kiderüljön, milyen mértékben érintett a budapesti Fidesz a Völner Pál miniszterhelyettes korrupciós ügyében. A feltételezések szerint a Völnert rendszeresen lefizető Schadl György több ingatlant szerzett a piáci ár alatt a korábbi fideszes kerületekben, nem kizárt, hogy a volt fideszes polgármesterek is rásegítettek a bizniszre.

Pénz papírzacskóban

„A Völner-ügy szereplői nem csak papírzacskóban osztogatták a kenőpénzt, nem csak egyetemei vizsgákat intéztek a haveroknak és Rogán emberének, de több százmillió forint értékben jutottak, több esetben árul alul, nagyértékű belvárosi ingatlanokhoz.”- írja a főpolgármester a közösségi-oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fideszes polgármester segíthetett neki

Karácsony Gergely szerint ezeknek az ügyeknek közös jellemzője, hogy az ügyleteket fideszes polgármester intézte, érdemi pályáztatás nélkül. A végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke az 5. és 7. kerületi fideszes vezetés alatt több mint 10 helyiséget szerzett jó áron.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A kenőpénzt adó Schadl olcsón szerzett ingatlanokat

A főpolgármester azt is írja, hogy a 7. kerület előző, fideszes vezetése kilenc üres belvárosi ingatlant árverezett el a 2019-es választás előtt – ebből nyolcat szintén a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke, az igazságügyi miniszter helyettesének rendszeresen kenőpénzt adó végrehajtói kamara elnöke, Schadl György vitt el. A lakásokat gyakran a valódi piaci ár feléért kapta meg.

Vizsgálóbizottság

„Ma fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményeztem, derüljön ki, milyen mértékben érintett a fővárosi Fideszből a Völner-ügyben.” – írja Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

Gyanús ingatlanbiznisz az 5. kerületben

Karácsony Gergely ma egy prezentációt is megosztott az oldalán. Ebben az áll, hogy az 5. kerületi vezetés csak ebben a ciklusban több mint 7 milliárdért adott el ingatlanokat. Arról is írnak, hogy a Völner-ügy kulcsszereplőjéhez, Schadl Györgyhöz került Városház utca 16. ingatlan nem volt az eredeti pályázati anyagban, hanem később tették bele.

Blokkolják a főváros elővásárlási jogát

A városházi anyagban azt is írják, hogy a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke a fideszes kerületvezetés alatt több mint 10 helyiséget szerzett jó áron. Mint fogalmaznak: „A pályázatok mindig csak az önkormányzat honlapján és a Mai Belváros című fideszes újságban jelentek meg . Az ügyekben eljáró ügyvéd szintén kedvező áron jutott irodához, miközben blokkolja a fővárosi elővásárlást” – írják.

Gyanús ingatlanbiznisz a 7. kerületben is

A Völner-ügy kulcsszereplője, a végrehajtói kar elnöke a 7. kerületben is, még ez előző fideszes vezetés idején egyszerre nyolc üres önkormányzati lakást vett meg több mint 200 millió forintért. Az előző fideszes kerületi vezetés kilenc üres belvárosi ingatlant árverezett el a 2019-es választás előtt. Ebből nyolcat Schadl nyert meg: hetet egyedüli pályázóként, kikiáltási áron – írják az anyagban.

Völner lefizetésére is juthatott

Az elmúlt években tehát jelentősen gyarapodott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnökének, Schadl Györgynek az ingatlanvagyona. Az ügyészségi adatok szerint akár ebből a pénzből is bőven juthatott Völner Pál miniszterhelyettes rendszeres lefizetésére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Exit mobile version