Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Amikor láttam, hogy ez nem egy szimpla pocsolya, próbáltam kinyitni az ajtókat, de már nem sikerült” – megszólalt a Soroksárnál a Dunába csapódó autó sofőrje

A három fiatal nagyon meglepődhetett, amikor hirtelen eltűnt az út, ők pedig becsapódtak a Dunába Soroksárnál. A srácok a GPS jelzését követték, de nem ismerték a környéket, mire észbe kaptak, már a folyóban voltak. Nagy menekülés lett a vége, de szerencsére az autó három utasa szárazon megúszta a vizes kalandot.

Búvárok segítették a mentést

Benézték az átjárót

Ahogy azt korábban az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, szombaton a Dunába hajtott egy autó Soroksárnál. Az autót vezető fiú most az RTL riporterének részletesen elmesélte, hogyan történt a tanulságos baleset. Csepelre mentek, de benézték az átjárót a Dunán. Azt hitték hidat jelöl a GPS, de nem.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hídra számított

„Soroksárról vissza akartam menni Csepelre, GPS-t használtam, ami a legrövidebb utat mutatta és követtem a műszert. Láttam, hogy az út átvezet a Dunán, de azt hittem ott egy híd lesz” – mesélte a fiatalember.

Sokan dolgoztak a parton

Belerongyolt a folyóba

Azt is elmondta, hogy amire észrevette, hogy nincs híd, hanem ez egy kompkikötő, már nem tudott megállni. Nagyjából 50 km/h-ás sebességgel rongyolt bele a folyóba. A sodrás egyre beljebb vitte őket, az autó pedig süllyedni kezdett.

Nem szimpla pocsolya

„Amikor láttam, hogy ez nem egy szimpla pocsolya, próbáltam nyitni az ajtókat, de nem nyíltak, gyorsan leengedtem az ablakokat és kimásztunk a tetőre” – mondta a fiatalember, aki hozzátette a filmekben látta, hogy ezt kell csinálni, de nem számított arra, hogy el fognak merülni.

Elöntötte az agyukat az adrenalin

A komp visszakanyarodott értük, a fiúk az autó tetejéről átmásztak a kompra. Elmondásuk szerint az adrenalin dolgozott bennük, csak akkor fogták fel, hogy mi történt, amikor már mind a hárman kompon voltak.

Kimásztak az autó tetejére

Szerencséjük volt, mert nem kellett úszniuk a Dunában. Időben kimásztak az autó tetejére, csak a cipőjük lett vizes. Az autót vezető fiatal azt is elmonda, hogy elsőként ő mászott ki az autó tetejére és amikor körbenézett megrémült, mert mindenhol vizet látott. Az autó eközben lebegett a vízen, mert még nem telt meg.

Pokrócba takarták a kimentett srácokat

Nem állt meg a stop táblánál

A kompos hívta a 112-es segélyhívót a tűzoltók és a rendőrök gyorsan megérkeztek, kivontatták az autót a folyóból, közben az aggódó szülők is a helyszínre értek. Az autót vezető fiatalember úgy tudja szabálysértési bírságot fog kapni, mert nem állt meg a kompátkelőnél elhelyezett stop táblánál.

Mindig figyelni kell

Ha ismeretlen helyen vagyunk indulás előtt érdemes ránézni a telefonon a Google térképre, hogy lássuk hol vagyunk, merre megyünk, milyen hídon megyünk át, ha egy folyó túloldalán van az úticél. Ha pedig valaki teljesen rábízza magát a GPS-re, akkor tisztában kell lenni a hiányosságaival ezért mindig résen kell lenni. | Nézd meg a mentésről készült videókat is, kattints ide!

Itt történt a baleset

Képek: A Katasztrófavédelem helyszíni felvételei

Exit mobile version