Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Annyi az influenzás beteg, hogy Müller Cecília azon gondolkodik, betiltja a kórházi látogatásokat

Miskolc, 2021. december 18. Oltáshoz előkészítik a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. december 18-án. A háromnapos oltási akció keretében előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat az oltópontokon december 16. és december 18. között. MTI/Vajda János

Járványos szintre emelkedtek az influenzaszerű megbetegedések Magyarországon, emellett zajlik egy légúti óriássejtes vírus okozta járvány is.

162 ezren fordultak orvoshoz

Erről tájékoztatta a közvéleményt csütörtökön az országos tiszti főorvos. Müller Cecília a járványügyi adatokat ismertetve elmondta, az év első hetében (január 2–8. között) csaknem 162 ezren fordultak orvoshoz akut légúti fertőzéssel, közülük 19 ezer embernél a klinikai tünetek alapján influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elindult az influenza-járvány

A számok azt mutatják, hogy az akut légúti megbetegedések 20 százalékkal, az influenzaszerű megbetegedések pedig 50 százalékkal emelkedtek az év utolsó hetében mérthez képest, ami azt jelenti, hogy elkezdődött az influenza járványos terjedése

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Még egy járvány zajlik

Müller Cecília kiemelte, hogy szintén járványos szintet ért el a légúti óriássejtes vírus okozta megbetegedés is.

Betilthatják a kórházi látogatásokat

Hozzátette: jelenleg nincs érvényben kórházi látogatási tilalom, de az esetszámok emelkedésével várhatók ilyen intézkedések.

Javasolt a védőoltás beadatása

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a napokban, hogy mindenkinek javasolt az influenza elleni védőoltás beadatása a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának osztályvezetője szerint.

Veszélyben a kicsik is

Molnár Zsuzsanna közölte, hogy 2022 utolsó hetében Magyarországon 134 ezren fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 12 900 ember esetében influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak. A legnagyobb arányban a 15-34 évesek érintettek, a fiatalabb gyerekek közül az 5 évesnél kisebbek a legveszélyeztetettebbek. 

Itt van a legtöbb beteg

A legtöbb influenzaszerű megbetegedést Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Nógrád, míg a legkevesebb esetet Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén és Vas vármegyéből jelentették.

Az átoltottság kérdése

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy ha az influenza bekerül egy közösségbe, ott terjedni fog, ezért nagyon fontos, hogy a kockázati csoportba tartozók körében minél magasabb legyen az átoltottság.

Kell az oltás

Hangsúlyozta, hogy mindenkinek javasolják az influenza elleni oltás beadatását, még azoknak is, akik nem tartoznak a kockázati csoportba, és nem jogosultak a térítésmentes oltásra.

Mindenkinek ajánlják

Az országos tisztifőorvos azt mondta, hogy kifejezetten érdemes beoltatnia magát az influenza ellen azoknak, akik súlyos szövődményekkel nézhetnének szembe, ha elkapnák a vírust. Azok, akik már elmúltak 60 évesek, akkor is jól teszik, ha beoltatják magukat, ha egyébként jó egészségnek örvendenek. Azoknak, akik krónikus betegek, az egészségügyben vagy szociális intézményekben dolgoznak célszerű oltakoznia, csakúgy, mint a kismamáknak, utóbbiakra főként a láz jelent veszélyt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version