Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Áramütés ért egy ferencvárosi kislányt, amiért az óvodában nem burkoltak be az elektromos csatlakozót

Ügyészség

Kész szerencse, hogy nem történt nagyobb tragédia és viszonylag „könnyen” megúszta az esetet. Felfüggesztett fogházat kérnek a slendrián üzemeltetőre.

Itt történt a baleset

Noha nem nevezik meg az intézmény pontos helyét és nevét, azonban mivel a 9. kerületi ügyészség emelt vádat, így nagy eséllyel következtethetünk arra, hogy a Ferencvárosban történt a baleset. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Földre került az elektromos csatlakozó

A vádirat szerint a nő egy óvodát fenntartó és működtető cég képviselője volt. Az óvodának üvegfalai voltak, így a helyiségekben a hűtő-fűtő berendezéseket a fal előtt, a földön kellett elhelyezni, így azok villamos csatlakozása hozzáférhető volt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hozzányúlhattak a gyerekek

Ugyan az üzemeltetőnek szóltak a villanyszerelők, hogy a berendezést le kellene burkolni, azonban az asszony ezekkel nem foglalkozott. Még ajánlatot is kapott a faburkolásra, de ezt elutasította és mástól sem rendelte meg. Így szabadon hozzáférhető volt az elektromos árammal ellátott rész.

Alig volt előttük akadály

Tetézte a gondokat, hogy az óvodai helyiségekben a kisgyermekek be tudtak menni az elektromos készülék mögé. Ezzel tisztában volt a cégvezető is – plusz az óvoda szervezeti és működési szabályzata szerint az épületben működő elektromos berendezésekhez a gyermekek nem férhetnek hozzá.

Sokszor bebújtak

A dolgozók dobozokkal, párnákkal és székekkel igyekeztek megakadályozni azt, hogy a gyermekek a nyitott villamos csatlakozású hűtő-fűtő gépek mögé kerülhessenek. Ám mivel gyerekekről volt szó, az óvónők figyelemfelhívása ellenére időnként mégis bebújtak a készülékek mögé, vagy a bedobálták játékaikat.

Tétlen maradt

Az alkalmazottak többször is jelezték a veszélyes helyzetet, azonban a vádlott semmit sem tett. Ahogy az várható volt, csak idő kérdése volt, hogy mikor következik be a baj: 2017 májusában egy kislány bebújt az egyik hűtő-fűtő készülék mögé.

Bizonyítható a szabályszegés

Itt hozzáért a burkolatlan csatlakozóhoz, melynek következtében 8 napon túli sérüléseket okozó áramütést szenvedett. A balesetre azért került sor, mert a munkavédelmi szabályokért is felelős cégvezető nem tartotta be a rá vonatkozó foglalkozási szabályokat.

Ilyen büntetést kért az ügyészség

A kerületi ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja az asszonyt, s vele szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza – derül ki a Fővárosi Főügyészség hétfői tájékoztatásából. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt a berendezést látta el árammal a csatlakozó

(Cikkünkben használt képeink a rendőrség helyszíni szemléjén készültek, nyitóképünkön az a rész látható, amelyhez a kislány hozzáért.)

Exit mobile version