Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Az agglomerációból is látszik majd Budapest új felhőkarcolója – friss képek!

Tóth József, a XIII. kerület polgármestere jelentette be, a Váci úti White House irodaház ünnepélyes megnyitóján, hogy a napokban megkaphatja az építési engedélyt a GTC legújabb projektje, így nemsokára elkezdődhet Pest első mini „felhőkarcolójának”, a Twist irodaháznak a fejlesztése – írja a Portfolió.

Az Árpád híd pesti oldalára megálmodott 90 méter magas épület ugyan eltörpül majd a Kopaszi gátnál épülő 120 méteres Mol székház tornyától, de Pesten a 89 méter magas SOTE épületétől elvéve a címet, ez lehet a legmagasabb ingatlan a Bazilika és a Parlament (mindkettő 96 méter) egekbe nyúló tornyai után.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tavaly decemberben Lázár János a kormányinfón azt mondta, hogy Budapesten nem engedélyezné a kormány a 65 méternél magasabb épületek fejlesztését. A törvényjavaslat már a parlament elé került, azonban még nem történt döntés a tervezet sorsáról. Ha valamilyen formában el is fogadják majd a szigorítást a mostanra már két darab engedéllyel rendelkező „felhőrkarcoló” vélhetően biztosan megépülhet.

A Twist irodatorony építése mellett két korábbi toronyház projekt is tervezési fázisban van, az egyik ilyen a Mol Campus projekt, a MOL új székháza a Kopaszi-gátnál, a BudaPart városközpont projekt keretében. Az épület a tervek alapján 120 méter magas lesz és a Mol 2021-re költözne be. De az Árpád hídnál épülő, HB Reavis által fejlesztett Agora projekt keretében is vannak tervben 65 méternél magasabb épületek a későbbi ütemekben.

Milyen lesz az új „felhőkarcoló”?

A Twist 36 ezer négyzetméter bérbe adható területtel megtervezett projekt körülbelül 90 méteres magasságával 23 emeleten lát majd el irodafunkciót, a Váci úti irodafolyosó egyik legforgalmasabb részén, az Árpád híd pesti hídfőjénél. A területet már elkerítették, de egyelőre még nem kezdődtek meg az építési munkálatok.

Magyarország legmagasabb épületei közül több, szinte egymással szemben fog állni a környéken, a Twist 90 méteres magassága mellett, itt épülhet fel az Agora leendő toronyháza, illetve a Nyugdíjfolyósító már meglévő 73 méteres épülete is itt helyezkedik el. A fejlesztések befejeztével a csomópont és a környék jelentősen át fog alakulni, de az új projekt abból a szempontból talán nem alakítja át a városképet, hogy már jelenleg is állnak a környéken magas épületek.

Képek forrása: GTC


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!

Exit mobile version