Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Az életünk múlhat rajta

Hogyan kerülhető el a szénmonoxid mérgezés? Elmúltak az utolsó nyári napok, egyre korábban sötétedik, egyre hűvösebb a levegő, és egyre többen vágynak az otthon melegére. Átvitt és valós értelemben is igaz ez. Amennyiben emiatt te is épp otthonod fűtésének korszerűsítésén töröd a fejed, biztosan szembetaláltad magad számos alternatívával, azok minden előnyével és hátrányával.

Vannak olyan pontjai otthonunknak, amiknek kialakítása komoly odafigyelést igényel. Fontos, hogy kedvező áron, tartós és megbízható termékeket vásároljunk ezekbe, különösen akkor, ha néhány évnél tovább tervezünk az adott készülékkel. Ide tartozik a kazán is, amit ugyan ma már könnyedén megvásárolhatunk online is (például a Webkazán oldalon), mégis körültekintőnek kell lennünk a vásárlás során.

Nem csak azért igényel odafigyelést a kazán kiválasztása, hogy biztosan a nekünk leginkább megfelelőt válasszuk, de tisztában kell lennünk az esetlegesen felmerülő veszélyekkel is. A legfontosabb, amivel foglalkozni kell, hiszen minden fűtési szezonban életet követel, az a szénmonoxid mérgezés.

A tragédia egészen könnyen elkerülhető, mégis a hideg idő beköszöntével naponta hallunk balesetekről.

A védekezés nagyon egyszerű, és kevés figyelmet igényel. Kéményeink rendszeres karbantartása és a fűtőberendezések évenkénti átvizsgálása már komoly lépés a megelőzés útján, ha viszont még nagyobb biztonságra vágyunk, egy (ma már egészen kedvező áron kapható) CO érzékelő és riasztó készülékkel minden tőlünk telhetőt megteszünk. A szénmonoxid ugyanis nem érzékelhető könnyedén, színtelen és szagtalan, így jelenlétét csak valamilyen erre a célra készült készülékkel tudjuk biztonsággal kimutatni.

A szénmonoxid mérgezés tünetei

Nem elég, hogy a CO jelenléte észrevehetetlen, az általa okozott tünetek is könnyedén figyelmen kívül hagyhatóak vagy összetéveszthetőek más problémákkal.

Az okozott fejfájást és szédülést könnyen migrénnek vagy influenzának gondolhatjuk, amit vagy nem veszünk komolyan, vagy néhány, a szénmonoxid mérgezést nem gyógyító készítménnyel igyekszünk csillapítani a tüneteket.

A fejfájáson és szédülésen túl hányinger, álmosság, fáradtság, súlyosabb esetben akár tudatzavar is felléphet. Amennyiben fűtési szezonban ezek valamelyikét érzékeljük, azonnal hagyjuk el a helyiséget és kérjünk szakértő segítséget mielőtt végzetes tragédia történne.

Fontos, hogy a lehető leghamarabb cselekedjünk, hiszen az idő ebben az esetben ellenünk dolgozik: egy idő után még ha fel is fogjuk mi történik, akkor is tehetetlenné válunk.

Az egyetlen megbízható védelem tehát a rendszeres ellenőrzés és karbantartás mellett egy biztonságos, a Fogyasztóvédelem által bevizsgált és jóváhagyott szénmonoxid érzékelő készülék beszerzése és aktiválása.

Ráadásul könnyedén beszerezhetünk egy alkalmas készüléket online is, így bátran és biztonságban fellélegezhetünk otthonunk melegében.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 15. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.

Exit mobile version