Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Balhé Paudits Béla öröksége körül: lánya és a színész egykori barátja még 4 év után is a budai lakás miatt marakodnak

Paudits Béla halálát követően látott napvilágot a hír, mely szerint a legjobb barátja és az egyetlen lánya a néha színész örökségéért harcolnak. Emília bíróságra is vitte az ügyet, azt azonban a koronavírus járvány miatt elnapolták, így egészen mostanáig nem lehetett tudni, hogy pont került-e az ügy végére.

Négy éve hunyt el

Paudits Béla már négy évvel ezelőtt eltávozott az élők sorából, hosszas betegség után aludt el végleg. Mint ismert utolsó napjait kórházban töltötte, ahol jó barátja, János igyekezett széppé tenni a színész utolsó napjait. Paudits Béla éppen ezért hálából őt nevezte meg örökösének, de a végakarata nem teljesült. A BudaPestKörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zöldövezeti lakás

A színész egy csodálatos zöldövezeti, fákkal körülvett társasházi épület egyik lakásában élt, a lakás pedig nem csak neki, de jó barátjának Jánosnak is otthon adott. A férfi közel három évtizeden keresztül segítette a színészt: rendszeresen bevásárol neki, gondoskodott róla és gondozta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Jánost nevezte meg örökösének

A színésznek Jánoson és néhány baráton kívül nem volt senkije, ugyanis korábbi házasságából született lányával, Emíliával megromlott a kapcsolata. Bár Emília kibékült az utolsó napokban az édesapjával, de mégis érhetetlennek tartják, hogy a sok évnyi távolságtartás után most igényt tart apja budai ingatlanára.

Harc az örökségért

A színész tehát hiába nevezte meg Jánost örököséül, a lánya ugyanis igényt tart az ingatlanra. Az utóbbi években folyamatosan harcolnak az örökségért, a lakás értéke a mostani árak mellett pedig közel 50 millió forint. A színész egyébként írásos formában is rögzítette végakaratát és hitelesítette is azt, melyben Jánost nevezi meg örökösének, ám János a dokumentumot nem tudta érvényre juttatni.

Nem találják a végrendeletet

Emília állítja, édesapja lakásában nem találta meg az iratot, vélhetően azért, mert a színész azt 20 évvel ezelőtt ügyvéd segítségével letétbe helyeztette. A végrendelet azonban máig nem került elő, így a hagyatéki tárgyalás sem zárult még le.

A lánya örököl?

A végrendelet hiányában azonban Emília joggal tart igényt a lakásra, egyensági leszármazottként pedig ő lenne a színész egyetlen örököse. A Bors megkereste Dr. Menyhért Enikő ügyvédet, aki mindezt meg is erősítette:

Ezt mondja az ügyvéd

– Amennyiben készült végrendelet, az lenne mérvadó, ám mivel elveszett, ezért a törvényes öröklés az, ami alapján az örökösödés végbe megy. Első körben a gyermekét illeti az ingatlan, ha pedig előkerül a végrendelet, és az alakilag, valamint tartalmilag rendben van, akkor ez lesz az irányadó. Az, hogy egy műsorban kinyilatkoztatta, szeretné, hogy a társa örököljön, jogilag nem megfelelő forma, így nem is vehető figyelembe – mondta az ingatlanjoggal is foglalkozó ügyvéd a portálnak.

Elhúzódó per

Emília pedig erre hivatkozva beperelte Jánost. A tárgyalás két évvel ezelőtt lett volna, ám a pandémia miatt azt elnapolta. Arra, hogy mi lett a legendás színész lakásának a sorsa, maga János adott választ a lapnak, röviden közölte: nem tudja.

Továbbra sincs döntés

János egyébként még mindig a színész lakásában él, az ingatlan-nyilvántartás szerint pedig a tulajdoni lapon még mindig Paudits Béla neve szerepel. Vagyis ebből az következik, hogy a színész által írt végrendelet továbbra sem került elő, így döntés sem született a kényes ügy kapcsán, továbbra sem tudni, ki örökli majd a közel 50 milliós ingatlant. A BudaPestKörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Paudits Béla – Forrás: RTL Klub

Exit mobile version