Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Belegondolni is szörnyű, hogy mi történik, ha a szomszéd nem ír” – hajszálon múlt egy újpesti férfi élete, amikor az őrült késelő a lépcsőházban garázdálkodott, most kártérítést követelnek

Nem tudja azóta sem feldolgozni a történteket az a család, amelyik ajtaja előtt kezdett őrjöngeni az újpesti késes támadó. December 24-én egy újpesti panelház lépcsőházába őrjöngött késsel egy őrült, aki az egyik kiérkező rendőrt megszúrta. A férfit a másik járőr ezután lelőtte, a támadó a helyszínen meghalt.

Késelés Újpesten

Ahogy arról korábban a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, december 24-én reggel egy újpesti társasházhoz, egy agresszív férfihez riasztották a rendőröket, azonban a támadó az egyik rendőrt megszúrta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem engedték be

A férfi látogatóba ment valakihez, aki nem engedte be. A bejelentésre kiérkező rendőrök egyikét az agresszív férfi egy konyhakéssel többször megszúrta. A 26 éves őrmester az arcán, a combján és a hasán is megsérült.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A támadó meghalt

A rendőr társa, egy 23 éves őrmesternő több lövést leadott, hogy védje a kollégáját. A támadó a helyszínen meghalt. 

Karácsonyra készülődtek

„Döbbenten áll a késes támadás előtt az a család, amelyik lakása előtt tombolt az újpesti késelő. Mint mesélik, boldogan készültek az ünnepekre, várták a rokonaikat, de már kora reggel hallották, hogy valaki ijesztően hörög a folyosón” – mondta az egyik családtag a Blikknek.

Szomszéd szólt nekik, ki ne menjenek

A furcsa hörgést a családfő hallotta és ki akart menni, hogy megnézze, mit történik. Már a cipőjét húzta fel, amikor üzent a szomszéd, hogy ki ne menjenek, mert egy férfi négykézlábra ereszkedve őrjöng a folyosón és kés van nála.

Még nagyobb tragédia is történhetett volna

„Belegondolni is szörnyű, hogy mi történik, ha a szomszéd nem ír, vagy én nem olvasom el, és a párom védtelenül kimegy. Biztos, hogy ott helyben megölte volna ez az ember” – mondta az édesanya, aki hozzátette, hogy megpróbált hozzájuk bejutni az őrült, teljes erőből verte az ajtójukat, melyet a férje belülről támasztott, mert ha bejut hozzájuk, akkor lemészárolja őket.

Gyorsan kiértek a rendőrök

Az asszony úgy emlékszik, a hatóságok gyorsan kiértek a helyszínre. „Amikor a fiatal járőr felszólította a férfit, hogy hagyja abba, az az őrült se szó, se beszéd, rávetette magát, és sajnos többször megszúrta. Ezt látva vette elő a rendőrnő a fegyverét, és a társa és a saját életét mentve tüzelt” – folytatta a nő, aki arra is kitért, hogy a kilőtt golyók egy része a család lakásában landolt.

Azóta is félnek

Rettenetesen megviselte a családot, hogy karácsony napján kellett elszenvedniük a történteket, de mint mondják, azóta sem lett jobb a helyzetük, még otthon is félnek, pedig tudják, hogy nincs kitől. Az asszony elmondta, ő valahányszor szorongani kezd, ha közelít az ajtóhoz.

Mindenhova érkeztek golyók

A rémült nő elmesélte, hogy az egyik golyó mindössze pár centivel ment el a férje bakancsa mellett, egy másik golyó pedig a kisfia matracában végezte, amin feküdtek. A harmadik golyó az ajtófélfába fúródott bele. „Tényleg millimétereken múlt az életünk” – fogalmazott az asszony.

Sérelemdíjat szeretnének

” A család a rémálommá vált karácsonyuk és a halálfélelmük miatt sérelemdíjat szeretne a rendőrségtől. Mint mondják, rendkívül hálásak az egyenruhásoknak, de állítják, hibát követett el a rendőrnő, hiszen úgy kellett volna tüzelnie, lővonalában nincs senki az elkövetőn kívül” – Lichy József, a család jogi képviselője. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Exit mobile version